Renault
Alles wissen

Tweedehands Renault Captur kopen?

De Renault Captur: volop in ontwikkeling

Autofabrikant Renault heeft regelmatig ruime personenauto's aan zijn assortiment toegevoegd. Daarbij kan worden gedacht aan de latere Laguna-generaties en natuurlijk aan de riante Espace-modellen. Een kleinere MPV die vanaf 2004 werd gemaakt was de Modus. Toen de productie daarvan in 2012 ten einde kwam, was de Renault Captur volop in ontwikkeling en was het conceptontwerp reeds gepresenteerd. De wagen kan daarom als de opvolger van de Renault Modus worden beschouwd, hoewel er enkele opmerkelijke verschillen tussen de beide vijfdeursmodellen bestaan. Afgezien van het uiterlijke design, is de meest opvallende daarvan de afmeting. De Captur heeft met 260 centimeter een langere wielbasis, en ook de carrosserie is een stuk langer en breder. In de internationale autobranche heten personenwagens van dit type ook wel mini-crossover of subcompact crossover.

Hoog in de jaaroverzichten

Na de introductie van het conceptontwerp duurde het nog enige tijd voordat het uiteindelijke model kon worden bewonderd. De daadwerkelijke lancering van de Renault Captur vond plaats in Zwitserland, tijdens de Autosalon van Genève van 2013. Enkele weken later startte Renault met de productie. Vanaf het begin kon de auto rekenen op een erg goede ontvangst. In de eerste acht maanden werd hij al zo'n 84.000 van verkocht, waarmee de Captur het populairste nieuwe model van 2013 in zijn klasse was. Het succes ging niet onopgemerkt voorbij, want nog datzelfde jaar riep de Franse autopers de Captur uit tot Auto van het Jaar. Door het Britse automagazine What Car? werd de wagen beoordeeld als 'beste kleine SUV met een nieuwwaarde tot 16.000 pond'.

Beschikbaar als diesel en benzine

De Renault Captur is met verschillende motoren uitgebracht. Bij de auto's met benzinemotoren kan worden gekozen voor een TCe 120 1,2 liter 116 pk-motor, of een TCe 900 cc 90 pk-motor met StartStopsysteem. De topsnelheden van deze motoren bedragen respectievelijk 192 en 171 kilometer per uur. Behalve als benzinemodel is de Captur ook leverbaar als dieselwagen. In deze variant is een dCi 90 1,5 liter 90 pk-motor aangebracht, die desgewenst als StopStart is uitgevoerd. Het maximum ligt in beide gevallen rond de 170 kilometer per uur. De dCi 90 en TCe 120 zijn uitgerust met een EDC-versnellingsbak, die automatisch schakelt. Het voordeel van deze bakken is dat ze een zuinig brandstofverbruik hebben en weinig CO2 uitstoten.

De andere Renault Captur-edities

Er zijn naast de standaard benzine- en dieselmodellen ook andere varianten van de mini-crossover uitgegeven. Medio 2015 verscheen bijvoorbeeld de Captur XMod. Gepresenteerd als eerste urban crossover van Renault, is de XMod voorzien van een exclusief vlammend kleurendesign, 17-inch wielen met diamantlook en een stoerdere vormgeving. Een auto voor mensen die willen opvallen! Herfst 2015 is de Renault Captur Série Signature Barista uitgebracht. De bruin-zwarte versie is in een oplage van slechts 250 stuks gemaakt, en zal daarom niet zo snel als tweedehands auto worden gevonden. In 2016 werd een model voor de Russische markt gelanceerd. Deze als Renault Kaptur gedoopte wagen is langer en breder dan zijn Europese tegenhanger.