Audi
Alles wissen

Tweedehands Audi A6 kopen?

De Audi A6: een keuze voor sportief en stijlvol

Het Duitse Audi, dat is opgericht door August Horch in 1909, heeft het ontwikkelen van sportieve en indrukwekkende wagens hoog in het vaandel staan. Wie aan Audi denkt, zal de vlotte auto's met een stijlvol design gemakkelijk voor zich kunnen zien. Binnen het concern is de Audi A6 al ruim 20 jaar een uitstekend verkopende auto in de hogere middenklasse. De A6 wordt doorgaans ingeschaald in het zogenaamde E-segment en is tegenwoordig verkrijgbaar in drie modellen, allen met hun specifieke kenmerken. Ontdek de bijzondere eigenschappen van de Audi A6!

De ontwikkeling van de A6

De Audi A6 werd voor het eerst op de markt gebracht in 1994, hoewel het hierbij nog niet ging om een nieuw ontwikkelde versie. De modellen uit dit jaartal kunnen namelijk het best worden gezien als een geüpgrade versie van de voorloper, de Audi 100. Het belangrijkste verschil met de Audi 100 is dat de carrosserie van de wagen flink onder handen werd genomen. De twee modellen die werden uitgebracht, de Limousine (een sedan) en de Avant (een stationwagen), werden al snel populair. In 1997 werd de tweede generatie uitgebracht, en onderscheidde zich nog meer van de Audi 100. Ten opzichte van de eerdere modellen werd het uiterlijk fors aangepakt. Dit zorgde voor een meer aerodynamisch design. Ook het interieur werd luxer dankzij onder andere nieuwe bekleding en een vernieuwd dashboard. In 1999 volgde het derde model van de A6: de Allround Quattro. De grotere broer van de Limousine en de Avant is sindsdien dankzij zijn stoere uitstraling niet meer weg te denken uit de collectie van Audi. Sinds 2011 is de vierde generatie te koop. Dankzij het toegenomen gebruik van aluminium zijn deze automobielen lichter dan hun voorgangers.

De specificaties van de A6

Alle drie de modellen zijn verkrijgbaar in vele varianten. Deze auto is daarom ook onder een groot publiek populair. Zo kan in de eerste plaats de keuze worden gemaakt voor zowel een diesel- als een benzinemotor. Audi heeft ervoor gekozen om veel verschillende motoren aan te brengen in de auto's. De modellen die de meest krachtige 4.0 TFSI-motor bevatten, kunnen een vermogen hebben tot maar liefst 605 pk. Deze motor zorgt ervoor dat de auto binnen 4 seconden kan optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur. Ook de zuinigheid van de auto's is door Audi als belangrijk punt aangestipt bij de ontwikkeling hiervan. Zo kent de vernieuwde Limousine een verbruik vanaf 4,2 liter per 100 kilometer. Tot slot zijn de wagens standaard uitgerust met ABS, tractiecontrole en stuurbekrachtiging.

Fors besparen op de A6 met een occasion

De indrukwekkende specificaties van de Audi A6 betekenen dat de fabrikant een forse cataloguswaarde op de modellen heeft geplakt. De meest voordelige auto, de Limousine, kent een waarde vanaf ongeveer 50.000 euro. Door de keuze te maken voor een tweedehands auto kan de aanschafprijs fors worden verlaagd. Het kan dan ook lonen een goede vergelijking te maken tussen de occasions!