Audi
Alles wissen

Tweedehands Audi A7 kopen?

Audi A7: luxe auto met sterke prestaties

De Audi A7 Sportback is een middelgrote luxe auto, geproduceerd door Audi. Het is een vierdeurs hatchback, die voorzien is van een daklijn met een sterk hellende achterruit, een geïntegreerd kofferdeksel en deuren zonder omlijsting. De A7 is gebaseerd op het MLB-platform van de Volkswagen Group, dat ook wordt gebruikt door de vierde generatie Audi A6. Het voertuig werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in het Pinakothek der Moderne Kunst museum in München in juli 2010 en ging niet veel later in productie.

Amerikaanse modellen werden vanaf het modeljaar 2012 verkocht. In dat jaar debuteerde de Audi A7 ook met de 3.0 liter V6 supercharger, waarbij de compressor wordt gebruikt om lucht onder druk in de cilinders van de verbrandingsmotor te persen. Deze motor was in die periode de enige keuze. De auto werd standaard met vierwielaandrijving geleverd en had een automatische transmissie met 8 versnellingen. De oudere versies hadden, in tegenstelling tot de huidige modellen, plek voor twee passagiers achterin en een ingebouwde Wi-Fi.

Succesvolle nieuwkomer

De Audi A7 wordt beschouwd als een van de meest succesvolle nieuwkomers in het segment van de als coupé gevormde luxe sedan. Het model heeft weliswaar de typische Audi-uitstraling aan de voorkant, maar is lager en breder en heeft een radicaal aflopende daklijn om het de wat sportievere uitstraling van een fastback coupé te geven. De A7 is gebaseerd op de A6, maar is slanker. Prominent zijn de sterke prestaties en het geraffineerde interieur. De Audi A7 heeft veel beenruimte, die het samen met de grote bagageruimte tot een zeer praktische coupé maken. Sinds de introductie van de A7 zijn er veel rivalen voorbij gekomen als de BMW 6-Serie Gran Coupé en de Volkswagen CC, maar de wagen blijft mooi, ruim en concurrerend.

Nieuwe versie

De A7 is een grote auto, met aan de voorzijde Audi's handelsmerk: een grote grille en led-koplampen. Aan de achterkant is er een uitschuifbare spoiler met aan het eind een aflopende daklijn, dat de A7 een slanke en sportieve uitstraling geeft. Deze auto is ongetwijfeld een van de best uitziende modellen van Audi, maar toch zijn de ontwerpers er in geslaagd om de stijl van de auto verder te verbeteren. Zo heeft de nieuwere versie van de Audi A7 een meer gedefinieerde grille, terwijl de bumpers zijn aangepast voor een agressievere uitstraling.

Voorts zijn er vier 3.0 liter motoren om uit te kiezen, waaronder drie turbodiesels en één benzinemotor. Elke versie is snel en krachtig. Alle A7-voertuigen komen met een automatische versnellingsbak met 7 versnellingen en een dubbele koppeling. Het vierwielaandrijvingssysteem behoort tot de standaarduitrusting van alle modellen - met uitzondering van één - en dat maakt dat de A7 een sterke grip heeft op een glad wegdek. Dit alles maakt van de A7 een verfijnde auto, met een precieze besturing en - dankzij de akoestische voorruit - een rustige cabine. Het is als tweedehands auto een betaalbare optie voor liefhebbers, die graag een voertuig willen besturen dat het midden houdt tussen een sedan en een coupé.