Bentley
Alles wissen

Tweedehands Bentley Bentayga kopen?

De Bentley Bentayga; occasion van de buitencategorie

Met de Bentley Bentayga bracht het luxemerk Bentley in 2016 voor het eerst in haar bijna honderdjarige geschiedenis een SUV uit. En niet zomaar eentje; de Bentley Bentayga stond bij zijn introductie te boek als de meest krachtige en meest luxueuze SUV wereldwijd. De 2.422 kilo wegende Bentayga meet 5,14 meter en heeft een wielbasis van meer dan drie meter. De Bentayga is opgetrokken uit een mix van materialen. Staal vanzelfsprekend, maar ook lichtgewicht materialen als aluminium en composieten zijn gebruikt. Onder meer is de 6.0 W12-krachtbron ten opzichte van zijn voorganger 30 kilo lichter geworden en bovendien 11,9 procent zuiniger.

SUV met sportwagen-aspiraties

De 6.0 W12-benzinemotor aan boord verraadt dat de Bentayga allerminst een alledaagse SUV is. Het is er eentje met duidelijke sportwagen-aspiraties. Het beschikbare vermogen van liefst 610 pk wordt via de achttraps automaat gestuurd naar alle vier de wielen. De klassieke 0-100 km/u sprint legt de Bentayga af in iets meer dan vier seconden. De naald van de snelheidsmeter loopt vervolgens door tot net boven de 300 km/u. Om het rijcomfort te verhogen is de Bentayga voorzien van een elektronische geregelde luchtvering. Dit inventieve systeem maakt het mogelijk om zowel de demping als de rijhoogte in te stellen. Er is eveneens technologie aan boord dat het overhellen in de bocht neutraliseert. Er zijn in totaal acht rij-modi te selecteren: vier voor op het asfalt en eveneens vier voor off-road terrein, want ook dat schuwt de veelzijdige Bentley Bentayga niet. Na zijn introductie in 2016 met een W12-benzinemotor zijn er overigens ook een diesel en een plug-in hybride versie voor in een later stadium aangekondigd.

Bentley Bentayga; paradepaardje onder de tweedehands auto's

De Bentayga is op alle vlakken een zeer bijzondere tweedehands auto. Allereerst is zijn luxe en sportiviteit ongeëvenaard, maar daarnaast is het een zeer zeldzame auto en een klassieker in de dop. De bestuurder is bovendien van alle gemakken voorzien met dank aan een breed arsenaal aan high-tech hulpsystemen. De Adaptive Cruise Control helpt automatisch de afstand tot de voorganger te bewaren, terwijl de parkeerassistent inparkeren tot kinderspel maakt. Ook zaken als verkeersbordherkenning en Night Vision zijn aanwezig. Nachtvisie geldt als een extra paar ogen in het duister en merkt dieren en mensen op die voor het menselijk oog veel moeilijker waarneembaar zijn.

Exclusiviteit ten top

Bentley is naast de Bentayga onder meer bekend van Mulsanne, de Flying Spur en Continental. Stuk voor stuk modellen geschoeid op hetzelfde DNA als de Bentayga; ongekende luxe verpakt in prominent ogende auto's. Hoe exclusief de eigenaar de auto wil hebben, bepaalt hij bij Bentley zelf. In samenspraak met de speciale Mulliner-divisie van het merk, zijn haast alle wensen in te willigen. Van speciale lakkleuren tot het zeldzaamste leder of een persoonlijke touch. De kans is dus groot dat van een Bentley Bentayga geen tweede zelfde bestaat.

Meer Bentley