Chevrolet
Alles wissen

Tweedehands Chevrolet Spark kopen?

Chevrolet Spark: een compacte en comfortabele stadsauto

Het Amerikaanse automerk Chevrolet ging in 2009 op zoek naar een waardige opvolger van de Matiz. Autoliefhebbers konden meestemmen en kozen uiteindelijk voor de compacte stadsauto Spark, in 2010 gelanceerd op de Autosalon van Genève. Het A-segment model werd gebaseerd op de Chevrolet Beat en kreeg een fris uiterlijk mee. De vinnige Chevrolet Spark veroverde dan ook in geen tijd de automarkt als waardige stadswagen, met een krachtige motor verpakt in een klein formaat.

In 2016 werd de nieuwe Spark gelanceerd. De tweedehands modellen doen het ondertussen erg goed op de automarkt vanwege hun sterke prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt voor zowel de originele Chevrolet Spark uit 2010 als het licht aangepaste model uit 2013, dat een geüpdatete look kreeg. Onder de motorkap kwam een krachtiger motor en het exterieur werd opgefrist. Van ver hebben de 2010 en 2013 nog heel wat gemeen - met een opvallende grille en krachtige koplampen - voor een tweedehands auto die zowel sportief als bevallig toont.

Comfortabel interieur

Met een formaat dat 15 cm langer is dan zijn voorganger, meet de Chevrolet Spark nog steeds slechts 3.64 meter, maar dat betekent niet dat de wagen inboet aan comfort. Als vijfdeurs hatchback heeft de Spark een ruime bestuurders- en passagiersstoel en drie zitplaatsen op de achterbank, die gemakkelijk in delen neerklapt. De standaard bagageruimte omvat 170 liter, maar die is eenvoudig uit te bereiden tot 994 liter door de achterbank neer te leggen.

De Chevrolet Spark is een comfortabele tweedehands auto en een populaire keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een compleet uitgeruste auto tegen een scherpe prijs. Voor een speciale versie is er de Spark Bubble Edition, in 2013 gelanceerd als vrolijke tegenhanger van de klassieke Spark. Met Bubble-stickers en lichte aanpassingen aan de vormgeving, zoals de voorbumpers en de zijskirts, is deze versie geliefd als tweedehands wagen met dat tikje extra. Welk model ook de voorkeur heeft, elke Spark brengt de inzittenden comfortabel en snel van A naar B. De auto is bovendien gemakkelijk te parkeren.

Verschillende versies en verschillende motoren

De 2010-versie van de Spark werd geleverd met de keuze uit een 1.0 liter benzinemotor met 67 pk of een 1.2 benzinemotor met 79 pk. Die laatste motor staat erg scherp en trekt in 12,4 seconden op van 0 naar 100 km/h. Door de zuinige motor legt de originele Chevrolet Spark met 5.0 liter per 100 km heel wat kilometers af zonder extra tankbeurt. De auto heeft bovendien een CO2-uitstoot van minder dan 120g/km.

De Spark 2013 noteert dezelfde cijfers, hoewel de 1.2 benzinemotor met 81 pk nog krachtiger werd. Chevrolet bracht in 2013 tevens een volledig elektrisch aangedreven model op de markt met een scherpe 130 pk elektromotor. De Spark EV trekt in slechts 8,5 seconden op naar 100 km/h en is dan ook een van de snelste elektrische tweedehands wagens op de markt. Het 20 kWu lithium-ion accupakket van 230 volt laadt in 20 minuten op tot 80%, zodat men snel terug de weg is. De batterij laadt volledig op in zes tot acht uur. Met een actieradius van 132 kilometer is de Chevrolet Spark EV, net zoals de Spark met benzinemotor, ideaal voor woon-werkverkeer in en rond de stad.

Meer Chevrolet