Citroen
Alles wissen

Tweedehands Citroen DS3 kopen?

Citroën DS3: hete hatchback met gedurfde looks

Zeg niet zomaar Citroën tegen een auto uit de DS-tak. In navolging van andere autofabrikanten bracht ook Citroën zijn luxe auto's onder in een submerk: de Different Spirit series ofwel DS. Uitgesproken als ꞌdéesseꞌ, verwijst deze naam naar het Franse woord voor godin. De eerste auto in de DS-familie werd de DS3, die in 2010 op de markt gebracht werd en datzelfde jaar meteen door automagazine Top Gear verkozen werd tot Auto van het jaar. Net zoals zovele wagens van Citroën-makelij, wist ook de Citroën DS3 innovatieve techniek te koppelen aan een gedurfd design. De DS3 bleek een schot in de roos. Deze hete hatchback is ondertussen erg gewild op de tweedehands markt om zijn unieke looks en krachtige rijervaring.

Sportief rijgedrag en stoere uitstraling

De Citroën DS3 heeft met zijn compacte afmetingen wat weg van de Mini en Fiat 500. Met zijn sportieve rijgedrag maakt deze auto het verschil. Er is keuze uit een 1.4 liter 16V, 1.6 liter 16V of 1.6 liter THP 16V, die elk voor de nodige power zorgen om vlot over de weg te zoeven. De Citroën DS3 heeft wel de looks van de concurrentie, maar met de nodige portie kracht onder de motorkap is de DS3 heel wat stoerder. De krachtpatser werd ook uitgebracht in een Racing-model en scheurde in 2011 met zijn 205 pk over de weg in het Wereldkampioenschap rally. Het Racing-model heet thans Performance, maar staat nog steeds voor turbo in een gewaagd design. Voor de fans van wind door de haren tijdens het rijden is er tevens de Cabrio-versie, voor een dynamische rijsensatie.

Een unieke wagen voor autoliefhebbers met lef

Een tweedehands DS3 is een unieke investering. De kans dat een andere autoliefhebber met precies dezelfde wagen rondrijdt, is erg klein. De DS3 had maar liefst 73 mogelijkheden bij het configureren. Deze auto met zijn gedurfde looks is dan ook niet voor grijze muizen. Verschillende kleuren voor de carrosserie, een groot aanbod aan bekledingsstoffen en diverse stijlen wielen zijn nog maar het begin. Het is geen toeval dat het excentrieke stijlicoon Iris Apfel werd gevraagd als uithangbord van deze wagen. Met haar uitgesproken stijl was ze het perfecte rolmodel om het uiterlijk van de DS3 in de spotlights te zetten.

Speciale uitgaven voor de DS3-fan

De Citroën DS3 is begeerd als temperamentvolle tweedehands wagens met een eigen look. Echte liefhebbers van deze tweedehands auto zijn uit op het gelimiteerde Faubourg Addict-model van de DS3 uit 2013, te herkennen aan de gegraveerde buitenspiegelkappen, de wielen met diamantglans, de bijzondere naafdoppen en het DS-logo op het dak. Leuk detail is dat de kleur whisper speciaal voor de lancering van dit model werd gecreëerd. Citroën bracht ook nog enkele andere modellen op de markt, zoals de gelimiteerde So Red die meerdere rode accenten heeft op onder andere het dak en de spiegelkappen. Op de Nederlandse markt werden er slechts 85 exemplaren van dit gewaagd model op de markt gebracht. Ze zijn dan ook gewild als tweedehands auto.

Meer Citroen