Daewoo
Alles wissen

Tweedehands Daewoo kopen?

Deawoo op de tweedehandsmarkt

De Daewoo is helaas alleen nog maar verkrijgbaar op de tweedehandsmarkt. Dat is jammer, want zeker de Matiz is nog steeds erg in trek. Maar ook het model Kalos, die later werd omgedoopt tot Chevrolet is een prettige auto. Het is misschien geen spannende auto, maar hij doet wel alles wat je er van mag verwachten. Het is een betaalbare auto in aanschaf en gebruik. Ook de tweedehands Lanos met zijn rijke uitrusting en Italiaanse lijn valt nog steeds goed in de smaak. Deze fabrikant heeft met zijn modellen een onuitwisbare indruk achtergelaten op de automarkt, ook al gaat het om gebruikte auto's. Het zijn over het algemeen allemaal auto's die veel bieden voor het geld wat je ervoor moet betalen.

Een ruime ervaring

Het merk is ontstaan als onderdeel van National Motors, in 1937 opgericht in Bupyeong-gu, Incheon. Het bedrijf onderging tal van naamswijzigingen, onder andere in 1962, 1965 en 1972. Er volgt een samenwerking met Toyota en daarna verder als General Motors Korea. Zo waren er verschillende wijzigingen in de naam en structuur van het bedrijf, tot we uiteindelijk uitkomen in het jaar 1982. In dit jaar werd de naam Daewoo Motor en startte de export, waaronder naar Nederland. Eén van die eerste modellen was de Nexia, gebaseerd op de Opel Kadett. Inmiddels zijn er nog tal van wijzigingen geweest en wordt alleen in Vietnam de oorspronkelijke merknaam nog gebruikt, in Zuid-Korea gebruikt men GM Daewoo.Het merk heeft in de loop der jaren een aardige vinger in de pap gehad bij het ontwikkelen van personen- en vrachtwagens. Deze werden onder andere namen op de markt gebracht. Voorbeelden hiervan zijn: Asüna, Avia, Buick, Chevrolet, Doninvest, FSO, Holden,Opel, Passport, Pontiac, Tata en Suzuki. Maar er waren ook modellen van de merken Avia, Honda, Honker, SsangYong en Suzuki die als Daewoo werden verkocht.Momenteel worden er in Nederland alleen nog tweedehands modellen van dit merk verkocht. De sterke en betaalbare auto is nog niet uit het Nederlandse wagenpark weg te denken.

Een prima tweedehands auto

De gebruikte modellen zijn zeer geschikt voor de bestuurder die niet de hoofdprijs wil betalen, maar wel een aantal eisen heeft. Hij heeft hierbij de keuze uit verschillende types. De compacte Matiz, met of zonder open dak. Een heerlijke auto voor het stadsverkeer. De wat ruimere Kalos of de nog ruimere Tacuma MPV. Voor iedere voorkeur is wel een passende Daewoo te vinden. De modellen zijn gebruikt, maar laten nog steeds de jarenlange vaardigheden van de autofabrikant zien. De verschillende types hebben ieder hun eigen specificaties. Op het gebied van de motorinhoud is er een ruime keuze. Zo is er bij de mini MPV Matiz voor de aandrijving een 800 cc 3 cilinder krachtbron verantwoordelijk. De motor blinkt uit door souplesse. Ook de rijke basisuitrusting is één van de kenmerken van dit merk. Kortom: een tweedehands Daewoo doet op het gebied van comfort, betrouwbaarheid en kosten niet onder voor een andere tweedehands auto.

Meer Daewoo