Ford
Alles wissen

Tweedehands Ford EcoSport kopen?

Ford EcoSport: een dynamische en krachtige auto

De Ford EcoSport is een dynamische en krachtige auto. Het is een vrij kleine SUV, die in 2003 is ontworpen door de Amerikaanse autofabrikant. In 2012 kwam de tweede generatie beschikbaar op de markt. Deze ruime auto bood voldoende plek voor meerdere personen en was daarmee ideaal voor comfortabele ritten met het hele gezin.

De Ford EcoSport is een bijzonder populaire auto, die succesvol de concurrentie aanging met enigszins vergelijkbare modellen als de Toyota RAV4, Honda CR-V, Nissan X-Trail en Fiat Palio. Na de introductie van de eerste generatie auto's werden er honderdduizenden exemplaren verkocht. Een tweedehands Ford EcoSport is ook in Nederland verkrijgbaar. De auto is er met een diesel- of benzinemotor. Daarnaast bevat de EcoSport wielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak.

Bijzonder ontwerp van de EcoSport

Ford Brazil bracht de EcoSport in 2004 op de automarkt. Wat betreft het ontwerp baseerde de auto zich op de Europese Ford Fiesta. Zo werd de EcoSport net als de Fiesta gebouwd op het B-segmentplatform van Ford en heeft het ook een simpele torsieas. In 2007 kreeg de auto in bepaalde opzichten een ander design. Zo werd de voorkant vernieuwd met andere koplampen en bumpers. In 2013 verscheen de tweede generatie van de EcoSport.

De EcoSport heeft zijn populariteit te danken aan het feit dat de auto geschikt is voor bijna elke weggebruiker. Zowel een nieuwe als een tweedehands auto van dit merk is namelijk goed betaalbaar. Bovendien rijdt de SUV duurzaam, comfortabel en veilig. Zo bevat de EcoSport onder andere airbags voor- en achterin en gordijnkussens. Onder de stuurkolom bevindt zich bovendien ook een airbag. Het is hierdoor ook een veilige auto als er bijvoorbeeld kinderen op de achterbank zitten.

Kleine en sportieve SUV

Een Ford EcoSport is een kleine en sportieve SUV. Het is een ideale auto voor weggebruikers die behoefte hebben aan veel ruimte. De wagen is namelijk groter dan de gemiddelde stadsauto. Dit is vooral achterin zichtbaar, bijvoorbeeld aan de hoofdruimte. De ruimte achterin verhoogt het comfort in de auto aanzienlijk. Het is bovendien erg praktisch dat de EcoSport ruimte biedt aan veel spullen.

De EcoSport bevat een 999 cc-motor. De EcoBoost onder de motorkap bij de tweede generatie zorgt voor voldoende snelheid. Bovendien schakelt de auto bijzonder fijn, aangezien deze een manuele versnellingsbak bevat. Zowel de eerste als tweede versie van de EcoSport ziet er sportief uit. Ze bevatten beide onder andere een automatische airco, een cd-speler met Bluetooth en een stembediening. Wel dient er zelf een navigatiesysteem te worden aangeschaft.

Toevoeging van de EcoBoost

De grootste verandering aan de EcoSport vond plaats in 2013. Aan de tweede generatie werd namelijk EcoBoost toegevoegd, een duurzame 1.0 liter motor. Een tweedehands Ford EcoSport uit de tweede generatie voldoet daarmee aan de milieueisen die tegenwoordig worden gesteld. Dankzij EcoBoost is de tweede versie van de EcoSport een bijzonder duurzame auto. De auto is qua verbruik helemaal in orde. Uit tests is gebleken dat dit ongeveer 7,4 l/100 km betreft.