Honda
Alles wissen

Tweedehands Honda Civic kopen?

Honda Civic: compacte en sportieve auto die presteert

De Honda Civic is een lijn van compacte auto's, gefabriceerd door Honda. De eerste Civic werd geïntroduceerd in juli 1972 als tweedeurs model, gevolgd door een driedeurs hatchback in september van dat jaar. Met een dwarsgeplaatste 1169cc-motor en voorwielaandrijving (zoals de Britse Mini) had de auto voldoende binnenruimte, ondanks de over het algemeen kleine afmetingen. In eerste instantie bouwde de Honda Civic een reputatie op dankzij zijn efficiëntie, betrouwbaarheid en milieuvriendelijke brandstofverbruik, maar later werd deze auto bekend vanwege zijn prestaties en sportiviteit.

Ruim 16,5 miljoen Civics verkocht

Sinds 2006 zijn er wereldwijd in totaal 16,5 miljoen Civics verkocht, waarvan 7,3 miljoen in de Verenigde Staten. Ook in Canada was deze auto een van de bestverkochte, gelet op het feit dat deze auto 14 jaar lang - tot en met 2012 - op de nummer 1-positie stond van best verkopende auto. In Japan stapten de klanten steeds meer over naar minibusjes en compacte auto's als Honda Fit, met als gevolg dat de productie van de niet-hybride Civic in augustus 2010 werd stopgezet. De Civic heeft als basis gediend voor de Honda CR-X, de Honda CR-X del Sol, de Honda Concerto, de eerste generatie Honda Prelude, de Honda Civic Shuttle (die later zou uitgroeien tot de Honda Orthia) en de Honda CR-V.

Populair, ondanks bescheiden opties

De eerste generatie Honda Civic was uitgerust met een 1169cc 4-cilinder watergekoelde motor en elektrische schijfremmen, verstelbare vinyl kuipstoelen, optionele airconditioning en een AM/FM-radio. De Civic werd aangeboden als een coupé, zowel een drie- als vijfdeurs hatchback, evenals een vijfdeurs stationwagen. Als gevolg van de oliecrisis in 1973 was de vraag van de consument naar zuinigere auto's hoog, met als gevolg dat de motor werd aangepast om te kunnen rijden op zowel gelode als loodvrije benzine. De uiterlijke kenmerken waren standaard de C-vormige led-achterlichten. Ondanks het feit dat het een bescheiden auto was, werd de Civic populair als een auto voor liefhebbers van maatwerk.

Een veilige tweedehands auto

De Honda Civic heeft een aantal internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo was de Civic EX Internationale Auto van het Jaar in 2005. Van 1972 tot 1974 werd de Civic bekroond tot Auto van het Jaar in Japan. In 1973 bezette de Civic de derde plaats in de Europese Auto van het Jaar awards, de hoogste ranking voor een Japans voertuig op dat moment. Het is gemakkelijk om te zien waarom de Honda Civic favoriet is bij zovele autokopers, die op hun budget letten. Naast een state-of-the-art design met een spannend blue-backlit interieur en een digitale snelheidsmeter, biedt de Civic 2006 de legendarische betrouwbaarheid en een uiterst efficiënt brandstofverbruik. Een ander model, de 2009 Civic, wordt beschouwd als een van de veiligste en best presterende kleine tweedehands auto's. De auto ziet er niet alleen strak uit aan de buitenkant, maar het interieur is ook van zeer hoge kwaliteit. De Civic heeft uitstekende crashtest ratings en is geroemd om zijn rustige, vlotte rit en laag brandstofverbruik.