Jaguar
Alles wissen

Tweedehands Jaguar XE kopen?

Sportief autorijden in een Jaguar XE sedan

De Jaguar XE is een betrekkelijk nieuw model van de Jaguar-familie. Het is het meest efficiënte en verfijnde model van Jaguar ooit. Concurrenten van deze luxe wagen zijn de BMW 3-Serie en de Mercedes C-Klasse. De aanval op de rivalen in dit segment wordt vooral gestuurd door de nieuwe motoren, het veelvoudig gebruik van aluminium en een hoogwaardige configuratie. Het is een echte sportsedan, maar heeft wel de typische kenmerken en eigenschappen van een Jaguar. Het model valt ook op door de progressie op het gebied van zuinigheid en technologie. Een tweedehands auto is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of automaat.

Jaguar XE: krachtig en wendbaar

De Jaguar is verkrijgbaar in de uitvoeringen XE Pure, XE Prestige, XE Portfolio, XE R-Sport en XE S. Wat direct opvalt aan de wagen, is het grote vermogen van ruim 163 tot circa 340 pk. Niet voor niets is de uitstraling van de auto zeer sportief te noemen. Het schitterende design van de XE draagt daar zeker aan bij. Kenmerkend voor deze Jaguar is natuurlijk de lichtgewicht aluminium constructie. Deze draagt bij aan een sterke carrosserie en een aantrekkelijk design. Door het gebruik van aluminium is de auto minder zwaar dan andere Jaguars.

Het gebruikte materiaal doet zeker geen afbreuk aan de duurzaamheid van de auto. Integendeel. Er is sprake van minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik. Krachtig en wendbaar, dat is typerend voor dit model van Jaguar. Opvallend zijn de 2.0 liter 4-cilinder motoren, ook wel Ingenium genoemd. Deze Jaguar beschikt over een 2.0 Ingenium dieselmotor, een 3.0 V6 S/C-benzinemotor of een 3.0 TDV6-dieselmotor.

Het opvallende innerlijk van de XE

Iets wat direct opvalt aan de Jaguar XE, is het luxueuze innerlijk. Comfort en kwaliteit zijn kenmerkend voor het interieur. Dit komt mede door de toepassing van echt hout en soepel leer. Verder is er goed nagedacht over functies voor bijvoorbeeld de mobiele telefoon, navigatie en een aangenaam klimaat. Dit ziet men ook terug in het fraaie touchscreen kleurenscherm in de auto. Men kan er bijvoorbeeld applicaties vanaf de smartphone mee gebruiken. Als men op zoek is naar een tweedehands Jaguar van dit type, dan zal dit luxe model zeker aanspreken. Er is altijd een ruim aanbod van gebruikte modellen beschikbaar, waar bestuurders een keuze uit kunnen maken.

Een optimale rijbeleving in een tweedehands Jaguar

Bij de aankoop van dit type Jaguar dient men vanzelfsprekend op een aantal zaken te letten. Onder andere de kilometerstand van de auto en de onderhoudstoestand zijn belangrijk om aandacht aan te geven. Sommige onderdelen zijn misschien aan vervanging toe. Wie een optimale rijbeleving wil meemaken in een sportieve en luxe auto, kiest voor een tweedehands Jaguar XE. Daarmee wordt gekozen voor een exclusieve sportauto waar men 'u' tegen zegt. Deze Britse auto met zijn achterwielaandrijving en dynamisch design is er eentje waar autoliefhebbers jarenlang met plezier in kunnen rijden. Er is altijd wel een passend type XE te vinden dat aansluit op het budget.