Kia
Alles wissen

Tweedehands Kia Sorento kopen?

Kia Sorento: een stijlvolle SUV met zuinige motor

Met een tweedehands Kia Sorento schaft men een stijlvolle SUV aan. Niet voor niets is deze auto van het Zuid-Koreaanse autobedrijf Kia wereldwijd zeer populair. Ook op de Nederlandse snelwegen is de Sorento veel te vinden. Het is een zeer ruime vijfdeurs SUV met zuinige motoren. Zodoende leent een tweedehands auto van dit model zich uitstekend voor mooie ritten met het hele gezin.

De Sorento heeft zijn populariteit onder andere te danken aan zijn lage prijs. Zodoende is deze auto geschikt voor elke weggebruiker. Met een tweedehands model is men zelfs nog goedkoper uit. Het is een van de redenen om een Sorento aan te schaffen. Daarnaast beschikt de SUV over een sterke motor van 200 pk en een trekkracht tot 2.500 kilo. Ook het design maakt de Kia tot een bijzondere auto. Het model heeft een lange en brede motorkap en brede D-stijlen. De lage daklijn en de ronde schouders aan de achterkant geven de auto een stoere uitstraling.

Geschiedenis van de Kia Sorento

De wereld maakte voor het eerst kennis met de Kia Sorento in 2002. Het eerste model bestond uit vier verschillende uitvoeringen en beschikte over één dieselmotor en twee benzinemotoren. De tweede generatie Sorento verscheen in 2009 en werd geproduceerd tot 2014. De grootste wijziging vond plaats in de motoren. Deze waren veel energiezuiniger, met minder CO2-uitstoot tot gevolg. Kia presenteerde de derde generatie Sorento in 2014. Het meest recente model is 95 millimeter langer dan de eerste twee generaties. Bij een tweedehands Sorento auto heeft men de keuze uit een 5-zits of 7-zits model.

Sorento als ideale gezinswagen

Door de breedte en grootte is de Kia Sorento een ideale gezinswagen. In een 5-zits of 7-zits model van de Kia kan men met gemak meerdere personen meenemen. Alles is groot en ruim aan deze SUV. Het is een heerlijke auto om mee op vakantie te gaan, want er kunnen enorm veel spullen worden meegenomen.

De derde generatie Sorento is nog steeds verkrijgbaar. Zowel de nieuwe als tweedehands modellen zien er piekfijn uit. De SUV heeft een lengte van 4780 mm, een verlenging van 95 mm ten opzichte van eerdere modellen. Daarnaast heeft de Sorento een hoogte van 1685 mm en een wielbasis van 2780 mm. Dankzij deze verbeteringen ervaart men in de auto veel ruimte.

Ook als tweedehands een energiezuinige auto

De Kia Sorento is een zeer energiezuinige wagen. Ook met een tweedehands auto van dit merk draagt men een steentje bij aan een beter milieu. Vooral de motoren zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd bij de Sorento. De auto beschikt over led-lampen en vernieuwde motoren met minder CO2-uitstoot. De meest recente versie van de Sorento heeft een 2.4 liter benzinemotor of een 2.2 liter dieselmotor. Dit is een wijziging ten opzichte van het model 2006, toen de auto nog op een V6-benzinemotor reed. Met een tweedehands Sorento kiest de autoliefhebber voor een dynamische en krachtige auto met een zee van ruimte.

Meer Kia