Lamborghini
Alles wissen

Tweedehands Lamborghini Aventador kopen?

De Lamborghini Aventador: sportief en stijlvol

De Aventador: een van de hoogstandjes van Lamborghini

De Lamborghini is de opvolger van de Murciélago. Dit model ging in het jaar 2010 uit de productie. Er moest een nieuw ontwerp komen en Lamborghini ging voor een stijlvolle wagen die vol zat met allerlei nieuwe, technische snufjes. Het gewicht werd behoorlijk gereduceerd, waardoor de auto nog sneller zou worden dan zijn voorganger. Het model werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd bij de autosalon van Genève in het jaar 2011. De Aventador dankt zijn naam aan een stier. Het dier sprong in het oog tijdens de stierengevechten van Zaragoza door zijn uitzonderlijke sterkte en dapperheid. Dit leverde hem zelfs de Trofeo de la Peña La Madroñera op. Een auto met zo'n krijgshaftige naam kan niet anders dan power hebben!

De technische snufjes onder de loep

Eerder werd al genoemd dat het gewicht van de auto danig gereduceerd zou worden. Dit draagt uiteraard bij aan de snelheid van de auto. Deze gewichtsreductie werd onder andere bereikt door de nieuwe motor die in de wagen ligt. Dit betreft een 60° V12-motor van 6,5 liter die maar liefst een vermogen levert van 700 pk. De motor laat de auto hiermee in 2,9 seconden accelereren van 0 naar 97 kilometer per uur. De auto heeft bij tests de 370 km/u gehaald. Daarnaast zijn het chassis en de body van de wagen licht gehouden dankzij het gebruik van koolstofvezel, waardoor het totaalgewicht rond de 1575 kg uitkomt. De Lamborghini Aventador is uitgerust met een semi-automatische transmissie met zeven versnellingen. Ook deze versnellingsbak staat bekend om zijn lichte gewicht. De overdracht tijdens het schakelen kost slechts 50 milliseconden, een eigenschap die vooral voor de sportauto's onmisbaar is.

De verschillende modellen Aventador

Er zijn diverse modellen van de Lamborghini Aventador uitgebracht. De bekendste uitvoering van de Aventador is de SuperVeloce. Deze auto stamt uit het jaar 2015. Het model heeft een nog lichter gewicht, maar toch een sterkere motor met een vermogen van maar liefst 750 pk. De constructie is nog aerodynamischer dan bij het standaardmodel en de wegligging is verbeterd dankzij de gewijzigde stuurinrichting. Zowel van het standaardmodel als van de SuperVeloce is er een Roadster uitgebracht. In 2013 bestond het merk Lamborghini 50 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden met een heel speciale uitvoering. De Anniversario werd uitgebracht in een gelimiteerde oplage met slechts vierhonderd exemplaren: tweehonderd coupés en tweehonderd roadsters. Geen wonder dat dit model zo populair is bij echte verzamelaars! Andere modellen van de Lamborghini Aventador zijn de J Concept en de SV.

Een tweedehands Lamborghini Aventador

De Aventador is een geliefde auto, maar het prijskaartje mag er ook zijn. Daarom is de auto populair op de tweedehands markt. Hoewel de Anniversario hier niet snel gevonden zal worden, zijn er vele uitvoeringen van de Lamborghini Aventador als occasion verkrijgbaar. Een tweedehands auto is weliswaar nog steeds prijzig, maar wel meer betaalbaar geworden.

Meer Lamborghini