Lotus
Alles wissen

Tweedehands Lotus kopen?

Een bijzondere rijervaring

Lotus is niet alleen maar een automerk, het is eigenlijk veel meer dan dat. Over de hele wereld heeft het merk zijn fans. Of ze hebben zelf een auto of ze hebben de droom om ooit een dergelijke auto te kunnen aanschaffen. De fans hebben speciale webpagina's waar ze met elkaar kunnen communiceren over het merk of mooie momenten en foto's delen. Het merk brengt een passie voort die de echte Lotus liefhebber in vervoering kan brengen. Bij de één gaat het om de autosport en het racen. De ander heeft hem gewoon het liefst thuis voor de deur staan om eindeloos te genieten van het rijplezier wat deze auto kan bieden.

Sportief, snel en gestroomlijnd

Het Britse automerk Lotus is gevestigd in Hethel. In 1948 werd het eerste model gebouwd door ingenieur Colin Chapman. De wagen werd ingezet in de trials competitie. Het eerst model heette Lotus Mark I en werd later opgevolgd door II en Mark III. Er werden aardig wat successen geboekt en de bestellingen liepen binnen. Een reden voor Colin Chapman om zijn eigen automerk te starten: Lotus Engineering. Mark IV werd geboren en dit model werd als eerste Lotus ontwikkeld voor gebruik op de normale weg. Volgens Chapman was het belangrijk om de auto's zo licht mogelijk te houden. Nieuwe technologieën, zoals een zelfdragende carrosserie en stuurbekrachtiging werkten hier aan mee. In 1982 overleed Chapman, maar zijn levenswerk werd gelukkig voorgezet. De bedrijfsnaam veranderd wel, maar de successen gaan door. Formule 1 komt in beeld en zowel het model Eleven, Seven, de Elite en de '18' verbazen de wereld met hun prestaties. Wereldwijd werd het merk bekender en het verschijnen van verschillende modellen in bekende internationale films werkte hier zeker aan mee. Er werd vaak samengewerkt met andere autofabrikanten, meestal om de motoren te kunnen tunen. Tot op vandaag de dag is het merk nog steeds een topper uit het hoogste segment. Sportief, snel en gestroomlijnd zijn nog steeds de kenmerken, maar in de loop der jaren zijn er alleen maar extra pluspunten bijgekomen.

Snel, sneller, snelst

Er zijn verschillende tweedehands auto's van dit merk te vinden, in uiteenlopende modellen en types. Zo is er de Evora Range met zijn vier verschillende uitvoeringen. De auto's hebben alle vermogen om de bestuurders van deze auto's in vervoering te brengen. De Exige Range is er in Sport 350, 360 Cup en V6 Cup R. De bijnaam 'de Engelse bliksemschicht' zegt eigenlijk al genoeg. Snel, sneller, snelst! In- en uitstappen vraagt wel wat techniek, maar het is het waard. De Elise Range is één van de weinige Lotussen die nieuw nog enigszins betaalbaar is. Ook als occasion blijft de auto zijn waarde goed behouden, al zijn dan wel vaak de scherpe randjes er af. Toch lijkt de Elise veel op zijn andere familieleden, want ook hier ligt de lat hoog wat betreft de prestaties.