Mazda
Alles wissen

Tweedehands Mazda 6 kopen?

Mazda 6: een Japanse middenklasser

De Mazda 6 is al in productie sinds 2002 en heeft sindsdien drie generatie auto's op de markt. De middenklasser staat bekend om zijn (bagage)ruimte en de comfortabele zittingen. Het design van de auto wordt gezien als eenvoudig. Doordat Mazda zich minder heeft gefocust op het design, konden ze de nadruk leggen op de kwaliteit. De auto is kwalitatief namelijk zeer sterk en daarmee een perfecte tweedehands auto voor het gezin. De Mazda 6 heeft vele prijzen gewonnen en stond in diverse toplijsten van gerespecteerde automagazines. Zo stond de eerste generatie Mazda tweede in de lijst Europese auto van het jaar 2003 en in de top-10 van 2003 van het Car and Driver magazine.

Eerste generatie Mazda 6

De eerste generatie is in productie geweest van 2002 tot en met 2008. Deze Mazda is verkrijgbaar als een hatchback, een salon of een stationwagen die allemaal vijfdeurs zijn. Ze zijn alle voorzien van voorwielaandrijving, behalve bij de stationwagens is er één model met vierwielaandrijving. Er zijn modellen met een vermogen 120 pk, 136 pk, 153 pk, 141 pk, 175 pk of 222 pk. Men kan daarbij ook nog eens kiezen tussen vier, vijf of zes versnellingen, met een handmatige versnellingsbak of een automatische versnellingsbak. Van de eerste generatie is er ook een speciale variant, genaamd Mazdaspeed6. Dit is een Mazda met verbeterde prestaties. De auto heeft een turbogeladen versie van de 2.3 L MZR I4-motor en heeft daarmee een vermogen van 272 pk. Het model heeft zes versnellingen handgeschakeld en kan binnen 5,4 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten.

Verbeterde tweede generatie Mazda 6

De tweede generatie heeft dezelfde bouwstijl als de eerste generatie en is ook vijfdeurs. Er is alleen geen mogelijkheid voor vierwielaandrijving. De prestaties van de auto zijn ongeveer hetzelfde. Bij de tweede generatie heeft Mazda gefocust op het comfort en zuinigheid van de auto. De versnellingsbak werkt zeer soepel en ook de vering bij deze generatie Mazda is zeer goed. De auto is een stuk zuiniger geworden, daar deze nu 1 op 12 rijdt. Wat in deze klasse zeer goed is. Mazda heeft zeer goede keuzes gemaakt bij de tweede generatie. In plaats van voortbouwen op de prestaties hebben ze de keuze gemaakt om de kwaliteit en daarmee betrouwbaarheid van de auto te verbeteren.

Een beter design voor de derde generatie Mazda

Bij de derde generatie van de Mazda heeft de Japanse autofabrikant heel erg gelet op het design. Dat is goed zichtbaar. Het wat ouderwetse design van de tweede generatie ziet men niet meer terug bij deze derde generatie. Men heeft alleen de keuze uit een salon of een stationwagen, die beide vijfdeurs zijn. Net als bij de tweede generatie zijn de prestaties niet verder ontwikkeld, maar is er meer gelet op de ruimte, het design en het comfort. De derde generatie Mazda 6 is een geweldige auto binnen het segment en wordt te vaak onderschat. Dit is wel goed voor de koper van een tweedehands auto, aangezien de prijs hierdoor lager ligt.