Mitsubishi
Alles wissen

Tweedehands Mitsubishi Outlander kopen?

Mitsubishi Outlander: een luxe cross-over

De Mitsubishi Outlander werd in 2001 op de markt gebracht. Het is een luxe cross-over SUV met vijf deuren en vijf zitplaatsen. Naast vierwielaandrijving, wat men gewend is van een SUV, heeft deze auto ook modellen met voorwielaandrijving. De Outlander wordt ook gezien als één van de comfortabelste SUV's op de markt. Dit komt door de zeer goede vering waarover de auto beschikt. Ook zijn alle generaties zeer krachtig en beschikken ze over een goed design.

Eerste twee generaties Mitsubishi Outlander

De eerste generatie Outlander was in productie van 2001 tot en met 2008. Deze generatie heeft vier of vijf versnellingen automatische versnelling of vijf versnellingen handmatig. De modellen in deze generatie zijn alleen als benzine verkrijgbaar. De motor is, voor zijn tijd, relatief krachtig. Men heeft de keuze uit een motor met 136 pk, 142 pk, 160 pk of 202 pk. In 2006 kwam Mitsubishi met de tweede generatie Outlander die tot 2012 op de markt is geweest. De auto is wat krachtiger geworden, heeft een nieuw design gekregen en is een stukje ruimer. Ook nieuw zijn de verschillende versnellingsbakken. Handmatig schakelen kan in deze generatie met vijf of zes versnellingen. Verder is er nog een halfautomatische versnellingsbak en Twin Clutch met zes versnellingen. Bij deze generatie heeft de automobilist de keuze uit een motor met 136 pk, 156 pk, 170 pk of 220 pk.

Derde generatie Mitsubishi Outlander

In 2012 werd de derde generatie Outlander op de Geneva Motor Show getoond. De auto heeft een heel nieuw design gekregen en lijkt nu meer op een familie auto. Dit moet dan ook twee verschillende doelgroepen aanspreken, namelijk automobilisten die in hun vrije tijd graag met de Outlander rijden, maar ook de automobilisten die de auto gebruiken als familie auto. Naast de reguliere modellen beschikt de derde generatie ook over een plug-in hybride. De auto is voorzien van een handmatige versnellingsbak met vijf of zes versnellingen. Een automatische versnellingsbak is ook mogelijk met zes versnellingen. Men heeft ook keuze uit verschillende motoren. Er zijn modellen met 121 pk, 146 pk, 167pk of 230 pk.

Mitsubishi Outlander: een tweedehands SUV

De Outlander van Mitsubishi is een kwalitatief uitstekende auto en voorzien van de nieuwste technologieën. Hierdoor gaat de auto enorm lang mee, ook als men een tweedehands auto koopt. Het is een erg ruime maar ook krachtige auto waardoor hij op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. De auto wordt vaak als vrijetijdsauto maar ook als gezinsauto gebruikt. Voor een SUV is ook het comfort zeer goed. Hij heeft een vrij hoge zit, maar dat hoort nu eenmaal bij het SUV model. De latere generaties van de auto's hebben wel een betere geluidsdemper. Dit is goed voor het geluidscomfort binnen in de auto. Voor de zuinige automobilisten heeft Mitsubishi in de derde generatie een plug-in hybride die ook op de tweedehands markt goed verkrijgbaar is.