Nissan
Alles wissen

Tweedehands Nissan Micra kopen?

Nissan Micra: een compacte en zuinige auto met veel ruimte

Met een tweedehands Nissan Micra kiest men voor een ruime en zuinige auto. Al sinds 1983 rijdt deze auto van het Japanse automerk Nissan over de weg. De huidige modellen horen bij de vierde generatie Micra. De auto's hebben door hun hoge kwaliteit een bijzondere lange looptijd. Van een tweedehands auto van dit merk kan men dan ook bijzonder lang genieten.

Micra: keuze uit 2 benzine- en 2 dieselmotoren

De Nissan Micra is beschikbaar in een 3- of 5-deurs versie. Bedenk bij het aanschaffen van een tweedehands auto dus goed welk model gewenst is. Ook heeft de bestuurder de keuze uit twee benzinemotoren of twee dieselmotoren. Een Nissan met een motor van 1.2 liter en 65 pk is vrij licht, maar werkt prima als men in de stad woont of daar vaak moet zijn. De meeste autobezitters kiezen echter voor een 1.4 liter met 88 pk aan vermogen.

Verschillende generaties Nissan

De eerste Nissan Micra verscheen in 1983 op de wegen. Destijds hadden automobilisten de keuze uit een versie met 3- of 5 deuren. Het was een vrij degelijke en betaalbare auto,. Het 5-deursmodel was ideaal voor een gezin. De eerste generatie Micra werd in 1992 vervangen door een nieuw model, dat de Nissan Micra K11 werd genoemd. Ook dit model was verkrijgbaar in een 3- of 5-deurs versie. Ten slotte verscheen de Micra K12 in 2002. Nissan besloot flink aan het design te sleutelen. Zo bevat de derde generatie koplampen die iets uitsteken, waardoor de Nissan iets weg heeft van een kikker.

Kleine auto met veel ruimte

Nog steeds zijn er veel tweedehands versies van de Micra te koop. Het is een vrij kleine auto, maar bevat desondanks veel binnenruimte. Zo is de achterbank ongeveer 20 centimeter verstelbaar. Men kan er zodoende aardig wat spullen in kwijt. Het is een prima auto om met het gezin mooie ritjes te maken. Door de relatief lage prijs is de Nissan bovendien een uitstekende optie als men met een lager budget een goede auto wil rijden. Met een tweedehands versie is men zelfs nog goedkoper uit.

Verfijnd interieur

De Nissan Micra heeft een verfijnd interieur. De handige binnenverlichting kan men draaien. Opbergvakken en een ruimte onder de rechterstoel zorgen ervoor dat men veel spullen kwijt kan. Deze Nissan bevat doorgaans een 1.4 liter motor, maar vanuit duurzaam oogpunt zou men ook een 1.2 liter kunnen overwegen. Men dient er wel rekening mee te houden dat deze auto door de lange looptijd een hoge kilometerstand kan hebben.

Cabrioletversie van de Nissan

In 2008 bracht Nissan een bijzondere versie van de Micra op de markt, namelijk een cabriolet. Dit model leent zich uitstekend voor een mooie rit op een zomerse dag. De zogeheten Micra C+C is een cabriolet die men elektrisch kan bedienen. Zo is het mogelijk om met een druk op de knop het elektrische dak te openen of te sluiten. Van deze bijzondere versie zijn slechts enkele exemplaren te koop.