Opel
Alles wissen

Tweedehands Opel Adam kopen?

Opel Adam occasion kopen

Opel gaat al ruim een eeuw mee, maar een van de meer recente autotypes van het merk is de Adam. De wagen is genoemd naar Adam Opel. Hij stond in 1862 aan de basis van het bedrijf, maar overleed enkele jaren voordat de naaimachinefabriek overstapte op de productie van auto's. Het model dat uiteindelijk zijn naam zou dragen, was voor het eerst te zien op de Mondial de l'Automobile in Parijs van september 2012. In 2013 begon de verkoop ervan. De Opel Adam is een driedeurstype uit de miniklasse. Het is dan ook een kleine en zuinige wagen, die voor een relatief lage nieuwprijs verkrijgbaar is. Het model is van soortgelijke afmetingen als de tussen 2006 en 2014 geproduceerde Opel Corsa D, maar met 370 centimeter wel wat korter.

Tweedehands auto met goede papieren

De Adam won diverse prijzen. Al in 2012 kozen de lezers van de Duitse Auto Zeitung hem uit als beste in de miniklasse. Kort nadat de Opel in januari 2013 beschikbaar was gekomen voor het publiek, werd de Red Dot Designer Award aan het model toegekend. Datzelfde jaar riep ook het Duitse vakblad Auto Motor und Sport de Opel Adam uit tot beste wagen in het A-segment. De verkoopcijfers bevestigen de populariteit van de hatchback. Na twaalf maanden waren er al 45.000 van verkocht, en ook in de daaropvolgende jaren werden de verwachtingen overtroffen. Opel heeft er dan ook alles aangedaan om van de Adam een aantrekkelijke en luxueuze auto te maken.

Moderne auto met eigentijdse technologie

Bij de aanschaf van een nieuw exemplaar is er keuze uit drie afwerkingen. Het verschil tussen deze als 'Jam', 'Glam' en 'Slam' betitelde ontwerpen zit hem onder andere in het kleurgebruik en de algehele uitstraling. De 'Glam' laat bijvoorbeeld meer glamour zien, terwijl de 'Slam' de sportieve variant is. Voor ieder wat wils dus! Ook wat betreft opties en extra's heeft de Opel Adam veel te bieden. Zo kan worden gekozen voor een stuur met verwarmingselement, een navigatiesysteem met touchscreen en een waarschuwingssysteem dat de dode hoek in de gaten houdt. Verder is er keuze uit meerdere benzinemotoren, waaronder een 1,2 liter een 1,4 liter. Deze beschikken allemaal over een StartStopsysteem, en zijn tevens leverbaar met een ecoFLEX-modus voor een lagere CO2-uitstoot.

Stijlvolle Opel Adam voor elke doelgroep

Met de Unlimited, de Rocks, de S en de Rocks S omvat het aanbod inmiddels vier types. Het voordeel van de Unlimited is dat deze geheel naar wens kan worden samengesteld, inclusief dakkleur en interieur. De Rocks valt op door zijn canvasdak, dat met één druk op de knop binnen vijf seconden is te openen. Het type S is onder andere voorzien van een sterke 1,4 liter turbomotor en sportieve stoelen, terwijl de Rocks S bekendstaat om zijn stoere look. Ook de andere drie uitvoeringen hebben overigens een fraai uiterlijk. Wie op zoek is naar een voordelige tweedehands auto met stijl zou een Opel Adam daarom zeker kunnen overwegen.