Opel
Alles wissen

Tweedehands Opel Insignia kopen?

De Opel Insignia: de innovatieve opvolger van de Vectra

Opel is opgericht door zijn naamgever Adam Opel in 1862. Ondanks de door het Duitse bedrijf gehanteerde slogan ('Wir Leben Autos') richtte Opel zich in eerste instantie op het produceren van fietsen. In 1899 was de eerste auto dan wel een feit. Tegenwoordig is Opel een zeer gewaardeerd automerk in Europa. Een van de bewijsstukken hiervoor wordt geleverd met de Opel Insignia. De auto kan worden ingeschaald in het zogeaamde 'D-segment' en is de opvolger van de succesvolle Opel Vectra.

De ontwikkeling van de Insignia

De eerste versie van de Opel Insignia is in 2008 uitgebracht. In vergelijking met zijn voorganger is het design aangepakt. Zo is de Insignia zo'n 20 centimeter langer. Hierdoor hebben de modellen een luxere uitstraling gekregen ten opzichte van de Vectra. De combinatie van de vlotte uitstraling en de geboden ruimte zorgt ervoor dat de Opel Insignia een brede doelgroep aanspreekt: de auto is ideaal voor grotere gezinnen, forenzen én de sportieve rijder. Het is dan ook niet zonder reden dat de Insignia direct na de lancering, in 2009, door journalisten van de meest prominente automagazines in Europa al werd uitgeroepen tot 'auto van het jaar'.

De specificaties van de Insignia

De Insignia is tegenwoordig in vier modellen verkrijgbaar. Bij de lancering werden de 4-deurs Sedan en de 5-deurs Hatchback gepresenteerd. Een jaar later volgde al de 5-deurs Sports Tourer, de populaire stationwagen. In 2013 bracht Opel de vernieuwde modellen uit. Tegelijkertijd bracht het een vierde model op de markt: de 5-deurs Country Tourer. Hoewel het uiterlijk van deze vier auto's verschillend is, lijken de specificaties in grote lijnen op elkaar. Alle modellen zijn uitgerust met zes versnellingen, die zowel handgeschakeld als met een automatische transmissie verkrijgbaar zijn. Als vanzelfsprekend zijn de modellen uitgerust met een vierwielaandrijving. Verder bewijst Opel met de Insignia dat het innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Twee vernieuwende hulpsystemen zijn bijvoorbeeld de Advanced Cruise Control én de Adaptive Cruise Control, die anticipeert op het overige verkeer en zorgt dat andere auto's op een veilige afstand blijven. Met name tijdens het filerijden en in het stadsverkeer zorgt dit voor meer comfort. Ook op het gebied van veiligheid zet de Insignia de hoogste standaard. Volgens de NCAP-rating, waarin de passieve veiligheid van auto's is beoordeeld, scoort de Insignia de maximale 5 sterren.

Bespaar vele euro's met een occasion

De Opel Insignia is reeds enkele jaren een auto uit de hogere middenklasse waarmee Opel een sportief design, comfort én veiligheid aan elkaar heeft gekoppeld. De cataloguswaarde van een nieuwe Insignia ligt, afhankelijk van het model, rond de 30.000 euro. Wie overweegt een Opel Insignia aan te schaffen en tegelijkertijd behoorlijk wil besparen, kan kiezen uit een van de vele tweedehands auto's die worden aangeboden. Dat ook de oudere modellen voor gegarandeerd rijplezier kunnen zorgen, heeft de auto van het jaar-verkiezing in 2009 immers al aangetoond!