Opel
Alles wissen

Tweedehands Opel Karl kopen?

Karl, de hippe stadsauto van Opel

Fris model, veel ruimte

De Opel Karl is verfrissend en nieuw vormgegeven. De Karl is een echte stadsauto uit het kleinere segment. In tegenstelling tot de Agila heeft de auto niet de kenmerken van een ruimtewagen, maar is de vormgeving heel flitsend gekozen. De auto is dan ook voor jong én oud een prettige auto. De aanschafprijs was direct bij de introductie in 2015 al scherp. Hij lag zelfs iets lager dan de prijs van de Volkswagen Up en de Hyundai i10. Twee belangrijke concurrenten in hetzelfde segment als waarin deze tweedehands auto zich bevindt. De Karl past goed in de lijn van Opel modellen van dat moment. Zo is het onmiskenbaar de iets kleinere broer van de Opel Corsa. Bij het model is zorgvuldig met de ruimte omgegaan, iets wat bijvoorbeeld goed valt te zien aan de brede plaatsing van de wielen. De wielen staan ver naar de zijkant, waardoor er extra ruimte wordt gecreëerd.

Goede motor en prettig stuurgedrag

Uiteraard is ook de motorisering van de gebruikte Opel Karl belangrijk voor zijn positie in het segment. Bij een slim in de markt gezet model als de Karl, paste ook een helder beleid qua motoren. Gekozen werd voor een driecilinder motor met een vermogen van 75 pk. Het is dezelfde motor die ook in de Opel Corsa verkrijgbaar is, maar daar is hij uitgerust met een turbo voorziening. Voor een 839 kilo wegend model als de Opel Karl, vormt deze motor een prima krachtbron. Wordt de motorisering vergeleken met verschillende instapmodellen uit hetzelfde segment, dan zit de Karl qua vermogen lekker hoog. De geluiden die bij een kleine stadsauto als de Karl passen zijn voorspelbaar. De rijwind dringt redelijk hoorbaar in het interieur door. Bij snel accelereren moet soms flink worden teruggeschakeld om de driecilinder genoeg power te laten geven. Ook dit levert natuurlijk extra geluid op. Hier staat tegenover dat de auto heel soepel door de bochten stuurt en zich door zijn moderne onderstel zelfs de sportieve bocht niet laat ontzeggen. Ook reageert de Opel Karl prettig en direct op het stuur en blijft hij ook op hogere snelheden goed in het spoor.

Goed zicht rondom, fijne opties

Het zicht rondom in de auto is goed en ook de achteruitkijkspiegels tonen een prima beeld. Sommige modellen zijn uitgerust met parkeersensoren als optie in de achterbumper. Ook een handige optie bij het verschijnen van de Karl was de rijstrookassistent. Zit deze optie in de tweedehands auto ingebouwd, dan waarschuwt een geluidssignaal bij het onbedoeld verlaten van de rijbaan. Het interieur van de Opel Karl is erg mooi vormgegeven. Dit begint al bij het openen van de kofferbak. Over de afwerking rondom is hier goed nagedacht. Ook de plaatsing van de instrumenten voorin de auto is heel esthetisch en bovendien ook erg goed uitgedacht. Zo laat de bediening van het klimaatsysteem niets te wensen over. Ook kun je een model treffen dat uitgerust is met stoel- en stuurverwarming. Helemaal mooi is de Opel Karl wanneer als optie het prachtige multimediasysteem is ingebouwd.