Peugeot
Alles wissen

Tweedehands Peugeot kopen?

Peugeot: eeuwenoude vakmanschap gecombineerd met moderne technologie

Peugeot is een Frans automerk, dat zo goed als alle markten van de autobranche bedient. Van compacte kleine auto's tot bestelwagens worden door dit bedrijf geproduceerd. De onderneming groeide sinds 1810 voort uit een samenwerkingsverband van de broers Jean-Pierre en Jean-Frédéric Peugeot. Het bedrijf was toen nog een gieterij waar onder andere gereedschappen werden gemaakt. In de loop der eeuwen is het uitgegroeid tot de huidige vorm. Het automerk is nu in bijna 160 landen aanwezig. In 2015 heeft het wereldwijd 1.710.000 auto's verkocht. Daarnaast produceert de onderneming ook scooters en fietsen.

Een auto in iedere klasse

Door het brede aanbod aan modellen van allerlei soorten en formaten, kan iedere soort automobilist wel de juiste wagen vinden in het aanbod van de Franse autofabrikant. De compacte 108 is bijvoorbeeld een ideale stadsauto. Door zijn geringe omvang is het makkelijker om een parkeerplaats te vinden en door smalle straatjes te manoeuvreren. Een echte middenklasser is de 508, die daarmee een goede wagen is voor iemand die langere afstanden moet rijden. Door zijn luxe uitstraling kan hij ook goed dienst doen als zakenauto. Wie meer ruimte in de auto wil, kan kiezen voor de 5008. Dit is een ruime MPV met de mogelijkheid voor zeven zitplaatsen. Verder zijn er nog veel meer soorten modellen van Peugeot beschikbaar wanneer men naar een tweedehands auto zoekt. Zo is de 107, de voorloper van de 108, nog volop verkrijgbaar als occasion. Ook de 607 die onder de middenklassers valt, is te vinden als gebruikte wagen. Wie een tweedehands SUV wil, kan daarvoor terecht bij de Peugeot 4007.

Krachtige motoren en elektrisch rijden

Afhankelijk van het type wagen, kunnen de motoren van het Franse automerk variëren. Zo is er de lichte driecilinder 1.0 e-VTi 68 pk die rijdt op benzine. Maar ook een BLeuHDi-motor van 180 pk komt voor bij de zwaardere modellen. Verder doet de autofabrikant mee aan elektrische rijden met de iOn. Deze stadsauto wordt namelijk elektrische aangedreven. Doordat deze wagen geen CO2-uitstoot heeft en ook geen schadelijke stoffen afgeeft, is het een geliefde auto voor degenen die graag milieuvriendelijk willen rijden. Daarbij kost de iOn tussen de 1,50 en 2,00 euro per 100 kilometer. Dat maakt hem veel goedkoper dan een benzineauto.

Een auto voor elk budget

Hoewel het bedrijf al eeuwen oud is, blijft het met zijn tijd meegaan. Zo heeft het onlangs weer nieuwe modellen op de markt gebracht. Met de nieuwe Expert hoopt Peugeot bijvoorbeeld nog sterker te worden in de markt voor bedrijfsauto's. Ook de 2008 SUV, met zijn zuinige BlueHDi-motor of PureTech-benzinemotor, is een nieuwkomer. Voor degenen die graag over de weg reizen is de nieuwe Traveller een uitkomst. Deze heeft onder andere een spraakgestuurd 3D-navigatiesysteem dat verbonden is met internet. De nieuwe 3008 SUV heeft bijvoorbeeld weer de hulp van technische systemen die speciaal ontwikkeld zijn voor in de stad, zoals een 360°-camera. Bij dit automerk kan men dus terecht voor de allernieuwste snufjes op autogebied en voor een degelijke tweedehands auto.