Porsche
Alles wissen

Tweedehands Porsche Cayman kopen?

Porsche Cayman: goede rijkwaliteiten en soepele motoren

De Porsche Cayman werd in 2005 voor het eerst geproduceerd door het Duitse Porsche. Deze occasion is leverbaar als twee- of driedeurs coupé met achterwielaandrijving. Concurrenten of rivalen van deze occasion zijn de Audi TT coupé, Lotus Evora en de Toyota GT86. Echte liefhebbers van de Porsche die op zoek zijn naar een indrukwekkende Porsche, profiteren altijd van een ruim aanbod modellen van dit type. Deze Porsche wordt geroemd om zijn goede rijkwaliteiten en heeft bovendien krachtige en soepele motoren. Als men op zoek is naar een exclusieve occasion van Porsche, dan is de Cayman een topexemplaar om in huis te halen.

De twee generaties van de Porsche Cayman

Van deze occasion zijn twee generaties op de markt gebracht. De eerste generatie verscheen in 2005 onder de naam Cayman S. De auto had een 3,4-liter zescilinder boxer met een maximaal vermogen van 295 pk. Na een jaar volgde ook de basisversie voorzien van een 2,7-litermotor. Het vermogen van deze auto liep op tot maximaal 245 pk. Consumenten hebben de keuze uit een vijftraps sequentiële automaat of een handgeschakelde transmissie. In 2013 volgde de tweede generatie. De gewone Cayman wordt daarin geleverd met een 2,7-liter 6 cilinder boxermotor met 275 pk. Tevens werd bij deze generatie ook een Black Edition geleverd. In 2014 verscheen de Cayman GTS en in 2015 de Cayman GT4.

Porsche Cayman: klein maar fijn

Deze occasion valt dan wel onder de categorie 'kleine' Porsche, maar dat neemt niet weg dat het een prettige auto is om in te rijden. Hoewel de auto nog niet zo lang op de weg rijdt, wordt de auto wel steeds populairder. Wil men een Porsche vinden die aan alle wensen voldoet, dan doet men er goed aan het testverslag door te nemen, evenals alle technische gegevens. Recent heeft Porsche ook de Cayman 718 gepresenteerd en dit model komt in september 2016 op de markt. De viercilinder boxermotoren met turbotechnologie maken de Cayman daarmee sportiever dan ooit. Het vermogen van deze Porsche kan oplopen tot maar liefst 300 pk.

Genieten in een tweedehands Porsche Cayman

De Porsche Cayman wordt gezien als een echte sportauto en is dan ook een aanrader voor liefhebbers van sportauto's. Bij de aankoop van deze tweedehands auto, is het verstandig om te letten op de onderhoudskosten. Deze zijn over het algemeen erg prijzig. Wie dit model graag tweedehands wilt aanschaffen, dient er een goed gevulde portemonnee voor te hebben. De kosten van de wegenbelasting zijn ook zeker niet laag. Dat neemt echter niet weg dat het een occasion is waar men lange tijd plezier van kan hebben. Hoewel de Cayman misschien niet zoveel wordt verkocht als de Boxter en andere modellen van Porsche, is er altijd een ruim aanbod van dit model tweedehands te koop. Dit exclusieve model is een juweeltje om te zien en bovendien een sportieve occasion om in rond te rijden.