Porsche
Alles wissen

Tweedehands Porsche Macan kopen?

Porsche Macan: indrukwekkende sportwagen met kracht en klasse

Een tweedehands Porsche Macan is voor sommige automobilisten een droom die uitkomt. Het is namelijk een sportieve auto met een geweldig exterieur- en interieur. Zo beschikt de compacte SUV over een krachtige turbomotor, waar mooie en lange ritten mee kunnen worden gemaakt. Niet voor niets gaf het autobedrijf Porsche de naam ꞌMacanꞌ aan de auto. In het Maleisisch staat dit woord voor ꞌtijgerꞌ.

Drie indrukwekkende modellen

Een tweedehands auto van het merk Porsche staat voor klasse en kwaliteit. Deze Porsche is verkrijgbaar in drie modellen, namelijk de Macan S, de Macan S Diesel en de Macan Turbo. Alle modellen beschikken onder andere over vierwielaandrijving en een PKD-transmissie, die het brandstofverbruik moet verminderen. Als de bestuurder gas terugneemt, wordt de transmissie onmiddellijk ontkoppeld.

Het ontwerpen van de Macan begon in 2010. Het Maleisische woord Macan (tijger) moest de kracht van de auto benadrukken. De Macan Porsche is een relatief kleine sportwagen, die een alternatief moest vormen voor de grote Porsche Cayenne en Porsche Panamera. Uiteindelijk werd de Porsche Macan in 2013 tijdens een autoshow in Los Angeles officieel aan het publiek gepresenteerd

Een droom voor liefhebbers van sportauto's

Een tweedehands Porsche Macan is uiterst geschikt voor liefhebbers van sportwagens. Vooral bezitters en fans van een BMW X3 of Range Rover Evoque zouden eens kunnen kijken naar de Macan. De rijeigenschappen van deze auto zijn wellicht nog beter dan andere modellen. Zo heeft de Macan een uitstekende aandrijflijn met een standaard PDK-automaat, zeven versnellingen en een dubbele koppeling.

De Macan is zowel qua interieur als exterieur een zeer sportieve auto. Zo beschikt het model over grote koplampen en een voorspoiler met indrukwekkende luchtinlaten. Bovendien ziet de auto er zeer groot en breed uit, omdat de motorkap doorloopt tot aan de wielkuipen. Ook het laaggeplaatste nummerbord zorgt ervoor dat de auto extra breed lijkt. Tot slot heeft de auto smalle portieren en doorgaans een zwarte hoogglans kleur. Ook het interieur van de Macan is van hoogwaardige kwaliteit. Zo kan de automobilist onder meer gebruik maken van een dakrail en een elektrisch te bedienen trekhaak.

Sterke motoren, zuinig in gebruik en lage emissiewaarden

De zeer sterke motoren van dit model zijn een van de grote voordelen van een tweedehands Porsche Macan. De sportauto is beschikbaar met drie verschillende motoren met V6-cilinders. Gebruikers hebben de keuze uit een dieselmotor van 3 liter en 245 pk aan vermogen, een Turbo diesel van 3.6 liter en 400 pk of een Macan S van 3 liter en een vermogen van 340 pk.

De Porsche Macan is vrij zuinig in het gebruik en heeft lage emissiewaarden. Vooral de Macan S diesel is bijzonder duurzaam. Deze heeft 258 pk aan vermogen en gebruikt een turbodiesel met 3 liter. Daarbij wordt er tijdens een rit slechts een koppel van 580 Nm gebruikt. Ook bijzonder is dat het in deze diesel slechts 6,3 seconden duurt om van 0 naar 100 km per uur te sprinten. De Macan, een concurrent van de Audi Q5 en BMW X6, wordt nog altijd geproduceerd. Het aanbod goede tweedehands auto's wordt evenredig groter.