Rolls-Royce
Alles wissen

Tweedehands Rolls-Royce kopen?

Rolls-Royce, de koning onder de auto's

Wie de geschiedenis van dit misschien wel meest luxueuze automerk aller tijden bekijkt, ontdekt hoe compleet tegenovergestelde karakters tezamen tot iets groots in staat zijn. Henry Royce was een technicus pur sang die uitsluitend de allerbeste kwaliteit wilde leveren. Charles Rolls was een commercieel talent, een avontuurlijke persoonlijkheid die ook uitblonk als pionier in met zowel auto's als vliegtuigen. De combinatie bleek goud waard. Rolls-Royce heeft terechte wereldfaam verworven met klassieke en uiterst elegante ontwerpen. De eerste Rolls was de 10 HP uit 1905, maar het was vooral de Silver Ghost met zijn zes cilinders die van 1906 tot 1925 werd gebouwd, die Rolls-Royce een terechte reputatie gaf op het gebied van stijl, motorische perfectie en een buitengewoon chique afwerking. De naam Rolls-Royce is niet alleen synoniem voor pure luxe in auto's van het topsegment. Met name in de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde het bedrijf ook revolutionaire en zeer betrouwbare vliegtuigmotoren. De beroemdste Britse jachtvliegtuigen uit de Battle of Britain, de Supermarine Spitfire en de Hakwer Hurricane hadden waren hiermee uitgerust. Ook de Amerikaanse P-51 Mustang vloog met Rolls-technologie.Na de oorlog bleef Rolls furore maken met auto's van buitengewone kwaliteit en luxe. Een aantal beroemde modellen zijn onder meer de Silver Shadow, de Phantom V, de Camargue en de Phantom VI.

Een Rolls als occasion, is dat mogelijk?

Wie een Rolls aanschaft, koopt een auto voor het leven. Een Rolls is geen auto voor het dagelijks gebruik en wie een Rolls als tweedehands auto tegenkomt, zal merken dat hij vaak uitstekend onderhouden is en nog vele jaren mee kan. Het is natuurlijk wel te verwachten dat een Rolls als occasion een aardig prijskaartje heeft. Mensen die geïnteresseerd zijn in een tweedehands auto zullen zich met name in het verzamelaarssegment bevinden of een Rolls zien als een waardevaste investering. Een goede mogelijkheid om wat oudere modellen op de tweedehands markt tegen te komen zijn de topklasse hotels. Zij beschikken vaak over een redelijk aantal goed onderhouden exemplaren, die van tijd tot tijd vervangen worden door nieuwere modellen. Wie dit goed in de gaten houdt, kan zomaar tegen een buitenkans aanlopen.

Klassieke modellen en bijzonderheden

Wie op zoek is naar de huidige en meer recente modellen, zou kunnen denken aan de Silver Seraph, die in 1998 werd geïntroduceerd. Van deze uiterst luxe vierdeurs auto zijn er wereldwijd slechts 1570 gemaakt. Het is de eerste Rolls-Royce in dertig jaar tijd met een 5,3 liter V12-motor die een vermogen van 322 pk levert. De Silver Seraph werd geheel volgens traditie volledig met de hand gebouwd.Een ander gewild model is de Corniche 2000, waarvan er tussen 2000 en 2002 slechts 374 exemplaren zijn vervaardigd. De Corniche 2000 is een cabriolet in een 2-deurs- of 4-deursuitvoering.Modellen die vandaag de dag nog worden geproduceerd zijn onder meer de Rolls-Royce Ghost die in 2009 aan de wereld werd voorgesteld en sinds 2010 in productie is. Deze Ghost is te krijgen in de oorspronkelijke versie, of in de nieuwere, met verlengde wielbasis. Wie interesse heeft in de meest luxe cabriolet, zou de Phantom Drophead Coupé in de gaten kunnen houden.

Meer Rolls-Royce