Tesla
Alles wissen

Tweedehands Tesla Model X kopen?

De snelste SUV ter wereld is elektrisch

De makers van Tesla claimen bij de lancering in september 2015 dat de Tesla Model X de snelste SUV is die er bestaat. Met de Model X vervolgen zij hun missie om elektrisch rijden en de autoindustrie een stuk milieuvriendelijker toegankelijk te maken. Dit robuuste model van Tesla concurreert met modellen als de BMW 5-serie, Porsche Panamera, Mercedes-Benz E-Klasse en Audi A6. Naast de revolutionaire elektrische technologie is ook de vormgeving een lust voor het oog. Ten eerste heeft deze Tesla een aerodynamische vorm die modern aandoet en tevens ten goede komt aan de prestaties. De automatische deuren voor de passagiers gaan naar boven toe open. Deze zogenoemde Falcon-Wings deuren maken het gemakkelijker om ook bij weinig parkeerruimte in- en uit te stappen.

Tesla Model X als tweedehands auto

Model X is de meest recente Tesla en is daarom als gebruikt model een comfortabele en ruime auto die voorzien is van moderne technologieën en accessoires. Deze elektrische auto biedt plaats aan 7 personen en omdat de motor relatief klein is, is er ruimte voor bagage aan de voorzijde van de auto. De grote panoramische voorruit geeft een ruim uitzicht wat de rijervaring extra comfortabel maakt. Het interieur is voorzien van comfortabele stoelen en de bestuurder heeft de beschikking over een gebruiksvriendelijk navigatiescherm. Wat veiligheid betreft is er ook veel aandacht besteed aan de Model X. Zo heeft de bestuurder maximale controle over het voertuig met vierwielaandrijving en zorgen automatische waarschuwingssystemen voor maximale veiligheid in het verkeer.

Sterke motor met groot bereik

De Tesla Model X is uitgerust met een elektromotor van 70 of 90 kW. Afhankelijk van de uitvoering van de motor ligt de maximale snelheid tussen 210 en 250 km/u. Met maximaal 539 pk is het zelfs een optie om de optionele trekhaak te laten installeren, want deze auto kan met gemak een caravan trekken. Gemiddeld kan er met de batterij 489 kilometer worden gereden. Met de Ludicous Speed Upgrade presteert deze SUV van 2400 kilo het om in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren. Alle versies van de Model X zijn voorzien van vierwielaandrijving.

Nooit meer tanken met de Tesla X

Met een tweedehands Tesla Model X heeft de bestuurder niet alleen een luxe auto met een comfortabele rijervaring. Het grote voordeel van deze compleet elektrische SUV is dat tanken verleden tijd is. De auto is dus uiterst geschikt voor milieubewuste mensen! Ook hoeft de eigenaar van een Tesla Model X geen wegenbelasting te betalen. De auto kan thuis worden opgeladen aan het stopcontact en onderweg kan er gebruik gemaakt worden van de gratis Superchargers. Het netwerk van oplaadpunten door heel Europa bestaat al uit meer dan 600 locaties met bijna 4000 Superchargers en is groeiende. Met de Tesla Model X gunt de bestuurder zichzelf niet alleen een comfortabele rijervaring en een drastische vermindering van zijn vaste lasten, hij draagt tevens bij aan een beter milieu.

Meer Tesla