Audi R8 4.2 FSI quattro

Gewijzigd sinds > 1 maand

Audi R8 4.2 FSI quattro

(Financieren?)
€ 72.995,-
  • BouwjaarFeb 2008
  • Kilometerstand70.000 km
  • Vermogen420 PK
  • BrandstofSuper Plus 98
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenZwart, Metallic lakCoupé2 deuren2 zitplaatsen
  • LandversieDuitsland

Opties

Informatie van de verkoper

Een auto waar je eigenlijk direct verliefd op wordt. Een auto die nooit meer zo gemaakt zal worden. De allereerste sportauto die Audi heeft gebouwd. Dat Audi, toch soms wel de braafste jongen uit de klas, deze R8 direct zo perfect en zo strak heeft durven te bouwen is echt buitengewoon! Een eerlijke concurrent van serieuze Porsches of andere luxe sportauto’s. En laten we het even gezegd hebben: wellicht één van de betere. Permanente Quattro aandrijving met de meeste power naar de achterkant. Speels is ie dus.

In 2007, toen de R8 op de markt verscheen, was het direct een groot succes. Een rasechte sportauto met een 4.2 liter sterke V8 motor en 420 pk maar dan achterin. Iets totaal unieks voor Audi. Tentoongesteld onder een schitterende achterklep met glas. Een soort van museumstuk waar je naar kunt staren en echt van kunt genieten. Dit kennen we natuurlijk alleen van Ferrari en Lamborghini. Exoten uit de auto-industrie. En nu ook Audi.

Uiteraard weten we dat het DNA van een Lamborghini, ons zeker bekend van de V10 motor uit bijvoorbeeld een S6 of S8, ook een beetje terugkomt in de R8. Het open rooster van de schakelbak en de stalen pook die heerlijk klikt als je bij 8000 toeren overschakelt en voelt een beetje als een oude Ferrari of Lamborghini. Nostalgisch maar toch zo perfect. Heerlijk!

Wat deze auto zo bijzonder maakt is dat het een auto is die eigenlijk destijds iedereen verbaasde en dat vandaag nog steeds doet. Een hypermoderne auto om te zien. Als je hem langs ziet rijden is het toch nog steeds erg speciaal. Vergeet niet dat de auto al bijna vijftien jaar oud is.

Bij Audi hebben ze met de R8 helaas ook een foutje gemaakt en dat is de automaat bak. De R-Tronic. De enkele koppeling automaat die helaas niet erg goed bleek te zijn. Gelukkig hebben ze destijds ook een keuze gegeven om een handgeschakelde bak te bestellen. Dit is wat de R8 uniek maakt. Er zijn destijds ongeveer, helaas weten we dit niet exact, 3000 exemplaren met een V8 en handbak gemaakt. Dit maakt deze auto unieker dan menige Ferrari. Een zwarte R8 met een handbak van de eerste eigenaar en geheel dealer onderhouden met slechts 70.000 km is echt uniek.

Een briljante auto om te rijden en een echte klassieker. Het is ongetwijfeld één van de meest besproken auto’s in 2007 geweest op de Genève autoshow en vult vandaag de dag nog steeds de showroom.

De auto die wij aanbieden hebben wij uit een collectie weten te vissen bij de eerste eigenaar thuis. Met veel pijn in zijn hart heeft hij deze auto toch laten gaan. Het doek dat de auto beschermde tegen het stof in de garage werd van de auto verwijderd en met een grote glimlach keken we met zijn allen naar dit prachtige exemplaar. Met de koude start van deze V8 waren wij direct verkocht. Een auto die, zoals we al eerder zeiden, nooit meer zo gemaakt gaat worden. De eerste echte sportauto van Audi met een atmosferische V8 gekoppeld aan een handbak. Hoe dik willen we het hebben? Vlinders in onze buik en nu te koop in Elshout.

Mochten er meer vragen zijn dan vernemen wij die natuurlijk graag.

Bij Exclusive Swiss Cars zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar. Voor meer informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Vanzelfsprekend bieden wij u een zo goed mogelijke service binnen de huidige COVID-19 maatregelen.

Er wordt bij aflevering één maand garantie gegeven op de motor, aandrijving, bak en APK gerelateerde items. Slijtageonderdelen zijn uitgesloten. Wij voeren als standaard een technische controle uit op al onze voertuigen.

Met vriendelijke groeten,
Floris
+31621311757
Exclusive Swiss cars
Tongerloostraat 3-5
5154 PH Elshout

DISCLAIMER

Exclusive Swiss Cars spant zich in om alle informatie over de auto zo accuraat mogelijk weer te geven. U kunt echter geen rechten ontlenen aan eventuele fouten, omissies of andere onvolledigheden in de beschrijving van de auto en de op

Neem contact op