Audi R8 4.2 V8 FSI - dealer onderhouden

Gewijzigd sinds 3 weken

Audi R8 4.2 V8 FSI - dealer onderhouden

(Financieren?)€ 59.950,-
  • BouwjaarJun 2008
  • Kilometerstand65.574 km
  • Vermogen420 PK
  • BrandstofSuper Plus 98
  • SchakelingAutomatisch
  • APK totMei 2021
  • KenmerkenZwart, Metallic lakCoupé2 deuren2 zitplaatsen
  • KentekenSR-229-V

Opties

Informatie van de verkoper

Samenvatting
-Compleet dealer onderhouden, inclusief complete historie bij de auto.
-Voorafgaand aan verkoop 130-punten controle ondergaan bij Audi Sport Store.
-Ontzettend goede staat zowel optisch als technisch.
-Uitgevoerd met Magnetic ride, B&O installatie en R-tronic versnellingsbak.
-Mooie kleurstelling: zwarte lak, zwart leder en carbon side-blades.
-Circa 65.000 km gegarandeerde kilometerstand.

Conditie van deze R8
Een Audi R8 is echt een droomauto. De aangeboden Audi R8 is echter niet voor de mensen die denken dat je voor 45.000 euro een R8 in topstaat koopt. Dit is een volledig dealer onderhouden R8 die bestemd is voor de liefhebber die er al meerdere heeft bekeken, maar regelmatig is teleurgesteld door de staat van de andere aangeboden Audi’s.

Om met de woorden te spreken van de servicemanager van Audi Sport: “Uiteraard voeren we graag een keuring uit, maar in mijn ogen is dat eigenlijk overbodig. Ik ken deze specifieke auto goed en kan zo al aangeven dat deze auto thuishoort in de top 5 van dit type in Nederland.” De eigenaar heeft werkelijk alles laten vervangen wat in zijn ogen nodig was om hem zo dicht mogelijk bij nieuwstaat te brengen.

Deze R8 is eind oktober alsnog geïnspecteerd door 1 van de 4 Audi Sport dealers in Nederland (Audi Sport Store Muntstad in Utrecht) en voldeed aan de hoge kwaliteitseisen die men daar aan deze bijzondere auto’s stelt.

Historie en onderhoud
Als je de RDW raadpleegt, zie je een vertekend beeld. Deze R8 lijkt een importauto die pas in 2018 in Nederland terecht kwam. Het verhaal achter deze Audi R8 is echter anders. Deze R8 is in 2008 nieuw gekocht bij Audi Center Zaventem in België. Onderhoud werd ook uitgevoerd bij deze dealer.

In 2010 bij 40.206km is de R8 verkocht aan een Nederlander die in België woonde. Deze eigenaar heeft de R8 voor onderhoud altijd naar Audi Centrum Tilburg gebracht. In 2013 heeft deze eigenaar de R8 ingeruild bij Audi Centrum Tilburg. Er stond toen ongeveer 57.000 km op de teller. Wegens de vele aandacht die toen uitging naar de V10, heeft Audi Centrum Tilburg de R8 weggezet in de opslag.

In 2018 kocht de huidige (3e) eigenaar de R8 bij Audi Centrum Tilburg omdat hij op zoek was naar een hele goede R8 met V8. Bij aflevering is afgesproken dat de auto helemaal in topstaat zou worden gebracht. Sinds 2020 wordt het onderhoud uitgevoerd door Audi Sport Store Muntstad Utrecht.

De complete onderhoudshistorie van 2008-2020 is bij de auto aanwezig. Daarmee bedoel ik niet alleen een boekje met stempels, maar een 45 pagina’s tellende uitdraai uit de systemen van Audi met daarop werkelijke alle werkzaamheden en onderdelen die er gebruikt zijn gedurende de afgelopen 12 jaar.

Techniek en bijzonderheden
Deze Audi R8 is uitgevoerd met de 4.2 FSI motor die ook werd geleverd in de Audi RS4 en levert 420pk en 430Nm. Dat zorgt een topsnelheid van 301 km/h en een sprint van 0-100 in 4,6s. De versnellingsbak is de zogenaamde R-tronic versnellingsbak die ook werd geleverd in de Lamborghini Gallardo, net als het voordifferentieel met geïntegreerde viscokoppeling. Hierdoor is de R8 standaard uitgevoerd met Quattro vierwielaandrijving die in de basis meer rijdt als een achterwielaandrijver. Ook het platform waar de R8 op staat komt overeen met het platform van de Lamborghini Gallardo en Huracán.

Naast de verwantschap met Lamborghini zijn er nog wel een aantal leuke weetjes over de R8:
-De Audi R8 heeft standaard een elektronisch uitklapbare achterspoiler, net zoals onder andere vele Porsches 911, de Volkswagen Corrado en Lancia Thema 8.32.
-Audi heeft met de gelijknamige Audi R8 meerdere keren de 24-uur van Le Mans gewonnen.
-De Audi R8 is vanwege zijn bijzondere design en prestaties te zien op de covers van veel racegames zoals bijvoorbeeld Forza Motorsport 3.
-In de film “I, Robot” uit 2004 met Will Smith werd een Audi RSQ gebruikt waarvan veel design elementen zijn terug te zien in de Audi R8.
-In de Iron Man filmre

Neem contact op