BMW 318 318i E36 2nd Owner / Only 76.000 km

Gewijzigd sinds 2 weken
Gratis Autorapport van Finnik

BMW 318 318i E36 2nd Owner / Only 76.000 km

(Financieren?)
€ 17.500,-
  • BouwjaarMei 1998
  • Kilometerstand76.333 km
  • Vermogen116 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenZwart, Metallic lakCabrio2 deuren4 zitplaatsen
  • KentekenBMW-015

Opties

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Wat een fraaie laatste toevoeging aan onze collectie van Youngtimer BMW's! Dat is deze E36 318i Sport Edition Cabrio afkomstig uit 1998 met slechts 76.333 km ervaring…

De BMW 3-Serie van de zogeheten E36-reeks werd gebouwd tussen 1990 en 1999 en was de derde generatie 3-Serie van het beroemde Beierse merk.
Als opvolger van de E30 was de E36 in alle opzichten een veel modernere auto met bijvoorbeeld een multi-link achterwielophanging en voor het eerst in een 3-Serie ook een handgeschakelde zesversnellingsbak voor de M3.
De E36 werd geleverd als de hier getoonde coupé, sedan, cabrio, Touring en voor het eerst als 3-Serie ook als Compact.
In tegenstelling tot eerdere generaties is de E36-reeks nooit met vierwielaandrijving geleverd, wel was het de eerste 3-Serie voorzien van een viercilinder dieselmotor en een optioneel leverbare 5-traps automaat.
Naast de verschillende carrosseriestijlen was er een breed motorenpallet leverbaar met diverse viercilinder benzinemotoren met vermogens uiteenlopend van 98 tot 138 pk, zescilinder benzinemotoren met vermogens van 148 tot wel 321 pk alsmede vier- en zescilinder dieselmotoren waarbij de sterkste maar liefst 141 pk en belangrijker 280 Nm koppel leverde. Voor die tijd zeer indrukwekkende waarden in een compacte auto als deze!
Met diverse uitloopmodellen kwam er rond het einde van de jaren negentig na een productietijd van bijna 10 jaar een einde aan het E36 tijdperk en werd diens opvolger, de E46 in productie genomen.
En dan nu over naar de hier door ons aangeboden en zeer fraaie 318i Sport Edition Cabrio welke wij rechtstreeks bij de eerste eigenaar in Duitsland vonden.
Nieuw geleverd in het voorjaar van 1998 is dit een zeer late E36 welke als cabrio ook nog eens besteld werd als zeldzame Sport Edition uitvoering voorzien van M-pakket, sportonderstel, sportstuurwiel en fraaie lichtmetalen wielen.
Het exterieur, uitgevoerd in tijdloos en bijzonder fraai zwart oogt wel nieuw en ook het interieur, uitgevoerd in een combinatie van alcantara en stof verkeert in nieuwstaat.
In alles is de bijzonder lage kilometerstand van 76.333 de auto absoluut aan te zien, iets wat ook terugkomt in de rij-beleving. Want wat rijdt zo'n E36 voorzien van sportonderstel toch strak!
Net voordat wij de E36 in bezit kregen is er een compleet nieuw cabriodak inclusief achterruit gemonteerd en los van een professioneel uitgevoerde poetsbeurt was de 3-Serie daarmee klaar voor onze showroom. Bij de auto is een ingevuld onderhoudsboekje aanwezig tezamen met alle overige bescheiden en boekjes.
Levering geschied op Nederlands kenteken en met nieuwe APK-keuring.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection of HooG Selections is extensive. All cars have one thing in common; they are carefully selected - and on quality - enthusiast cars with a clear and insightful history.


Because of our unique location and very spacious showroom of 6,000 m2, many enthusiasts have already found us.
When can we welcome you in Katwijk?


Sincerely,
TEAM HooG SelectionsHooG Selections B.V. l...

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op