Volvo
Alles wissen

Tweedehands Volvo V60 kopen?

Volvo V60: een sportieve en luxe vijfdeurs stationwagon

De Volvo V60 was voor het eerst leverbaar in 2010. Het is een vijfdeurs stationwagon die gebaseerd is op de tweede generatie occasions van de Volvo S60 en heeft een sportief uiterlijk. Direct bij de introductie werd de auto geleverd met zowel voor- als achterwielaandrijving. Tevens is de auto verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor. Deze stationwagon uit de middenklasse biedt plaats aan vijf personen. Belangrijke concurrenten van de V60 zijn de BMW 3-serie touring, de Audi A4 Avant en de Mercedes C-klasse Estate. Als men op zoek is naar een tweedehands sportieve occasion met klasse, dan is de V60 zeker een interessante optie.

De variatie aan motoren van de Volvo V60

De motoren van deze Volvo occasion zijn gelijk aan die van de S60. Qua verbruik zit er wel verschil in. De vier-, vijf- en zescilindermotoren hebben een vermogen tussen de 150 en 360 pk (benzine). De benzinemotoren worden opgedeeld in de T3, T4, T5 en T6. De dieselmotoren worden geleverd in de D2, D3, D4 en D5 en hebben een vermogen tussen de 115 en 215 pk. Interessant is ook de Flexi Fuel-variant, de V60 T4F, die een vermogen heeft van maximaal 180 pk. De modellen die worden geleverd met vierwielaandrijving zijn tevens voorzien van een automaat. De andere modellen hebben een handgeschakelde versnellingsbak, maar men heeft wel als optie om een automaat te kiezen.

Opvallende kenmerken van deze occasion

De Volvo V60 blinkt uit in een ruim aanbod van uitvoeringen. Voor elk budget is er een passende tweedehands uitvoering verkrijgbaar. Mensen die elektrisch willen autorijden, kunnen ook de keuze maken voor de V60 D6 AWD Plug-in Hybrid. Dit model beschikt naast een dieselmotor van 215 pk over een elektromotor van 70 pk voor de achterwielen. In 2013 kwam er een facelift van de V60 op de markt. Zo zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd op het gebied van veiligheid. Bovendien werd het Blind Spot Information System aangepast. Kortom, deze occasion blinkt uit door het gebruik van hoogwaardige materialen en allerlei nieuwe technische snufjes. Het is een prettige auto om in bezit te hebben.

Tweedehands model kopen van de Volvo V60

Bestuurders die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele stationwagon van het Zweedse merk Volvo, kunnen met de Volvo V60 uitstekend uit de voeten. Deze ruime stationwagon is perfect geschikt voor gezinnen met kinderen. Wel dient men er als koper rekening mee te houden dat de V60 tweedehands kopen nog fors qua prijs is. De auto is namelijk nog niet zo lang op de markt. Dat neemt echter niet weg dat het een prima occasion is om in te rijden. Let bij de aanschaf van een tweedehands auto van dit exemplaar verder op de onderhoudshistorie en de technische gegevens van de occasion. Ook de kilometerstand is niet geheel onbelangrijk. Desalniettemin is de auto niet alleen een plaatje om te zien, maar kan men er uitstekend korte en lange afstanden probleemloos mee afleggen.

Meer Volvo