Alfa Romeo Giulia Sprint GTC - 1 of 998 -

Gewijzigd sinds 1 week

Alfa Romeo Giulia Sprint GTC - 1 of 998 -

(Financieren?)
€ 99.950,-
  • BouwjaarJan 1965
  • Kilometerstand107.046 km
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenRoodCabrio2 deuren
  • KentekenAL-FA-03

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

La dolce vita bij HooG Selections in Katwijk aan Zee! Ons voltallige team is zeer verheugd u een klassieker van formaat aan te kunnen bieden in de vorm van deze prachtige Alfa Romeo Giulia Sprint GTC afkomstig uit 1965.

Voortkomend uit de in 1962 geïntroduceerde Alfa Romeo Giulia Berlina, naar ontwerp van Bertone volgde in 1963 de sportief uitziende Sprint GT. De Sprint GT werd voor Alfa Romeo een enorm succes en was beschikbaar in diverse (gesloten) uitvoeringen zoals de 1300 Junior, de 1750 GTV en de 2000 GTV.

In 1964 werd de GTC, oftewel de cabriovariant van de Sprint GT aan het publiek voorgesteld. Voluit heette deze Alfa Romeo Giulia Sprint GTC.

Ontworpen door het vermaarde Carrozzerria Touring uit Milaan en wonderschoon door diens eenvoud werden tussen 1964 en 1966 slechts 998 exemplaren van de GTC geproduceerd, wat het direct tot de meest zeldzame variant van de Giulia en Giulietta reeks maakt.

Voorzien van een 1.570 cc en 106 pk sterke viercilinder was de GTC net als de gesloten uitvoeringen een vermakelijke auto om in te rijden. De door Carrozzeria Touring gemaakte aanpassingen betreffen onder meer een verstevigde vloer, een opnieuw ontworpen achterklep met daaronder een grotere bagageruimte en andere achterlichten.

Het hier door HooG Selections aangeboden exemplaar is afkomstig uit Amerika. Los van het feit dat de GTC al een zeer zeldzame auto betreft is het extra bijzonder dat deze GTC sedert de jaren zeventig in het bezit gebleven is van een en dezelfde familie.Bent u klaar voor een ontmoeting met een van de mooiste Italiaanse klassiekers uit de jaren zestig? Neem dan contact op met onze specialist, Sjoerd Knotter. U bent van harte welkom voor een bezichtiging in onze showroom in Katwijk aan Zee!

Bedrijfsinformatie

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection of HooG Selections is extensive. All cars have one thing in common; they are carefully selected - and on quality - enthusiast cars with a clear and insightful history.


Because of our unique location and very spacious showroom of 6,000 m2, many enthusiasts have already found us.
When can we welcome you in Katwijk?


Sincerely,
TEAM HooG SelectionsHooG Selections B.V. l www.hoogselections.nl l info@hoogselections.nl
Ambachtsweg 13
2222 AH Katwijk
Tel: (+31) 085 043 05 86

Meer informatie

Tellerstand: 66.515 mijlen
Emissieklasse: Euro 0
Schade: schadevrij
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op