Bentley Turbo R Long Wheel Base PRICE REDUCTION Coachbuild by Hoop

Gewijzigd sinds > 1 maand
Blokweg logoBereken je autolening

Bentley Turbo R Long Wheel Base PRICE REDUCTION Coachbuild by Hoop

(Financieren?)
€ 39.950,-
  • BouwjaarJan 1989
  • Kilometerstand83.349 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenZwartSedan4 deuren
  • KentekenBE-66-47

Opties

Informatie van de verkoper

Deze Bentley Turbo R Long Wheel Base Hooper werd vanzelfsprekend in engeland met de hand vervaardigd door alleen de beste vakmensen en werd vervolgens aan de eerste eigenaar in China geleverd. In 1989 was de situatie omtrent kapitaalintensieve Bentley’s nog een tikkeltje precair en dus werd de auto via Japan geleverd. De auto is later naar een verzamelaar gegaan die de Bentley lang in de collectie heeft gehad. Het betreft hier een Bentley Turbo R die door Hooper is gebouwd. Dat is niet niks. Dat is namelijk een absolute zeldzaamheid, zelfs in de wereld van Bentley waar kleine aantallen in de productie eerder de regel dan de uitzondering lijken te zijn. Hooper bouwde slechts een handvol Turbo R Long Wheel Base auto’s om tot échte Hooper. Hoe dat proces in zijn werk ging hoor ik u denken? Nou eigenlijk heel eenvoudig: Bentley leverde een vonkelnieuwe Turbo R Long Wheel Base bij Hooper af waarna de auto tot de laatste schroef uit elkaar ging om te worden opgebouwd als Hooper. Het zal u niet verbazen dat een Hooper dan ook vele malen meer moest kosten an een “gewone” Bentley Turbo R LWB. Al is het natuurlijk “not done” om over zulke banale dingen als geld te praten in de wereld van Bentley.

De carrosserie van dit exemplaar verkeert in zeer goede staat. De auto is gespoten in een fraaie zwarte lak die goed past bij de chique en ingetogen lijnen van de carrosserie. Een auto met lange wielbasis kan soms wat “Zwaar” ogen maar deze Bentley doet dat in het geheel niet.
De combinatie van de ingetogen maar krachtige lijnen en de zilverkleurige wielen maken dat de Bentley nog altijd modern oogt.

Het interieur is natuurlijk de ster van de show. De Bentley is door Hooper overdadig voorzien van prachtig beige leder en natuurlijk: een bar! Wat zou een pure reisauto nou meer afmaken dan een bar? Het dashboard is natuurlijk bekleed met het fraaiste walnootfineer, de tapijten zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en de afwerking van het leder is ongekend, zelfs naar hedendaagse maatstaven. Daarnaast is er een televisie geïnstalleerd en ontbreekt het ook de chauffeur natuurlijk aan niets, zo zijn de stoelen elektrisch te verstellen, is de audio-installatie perfect voor elkaar en is de auto verder uitgerust met zaken zoals airconditioning en geheugen op de stoelen met plek voor vier voorkeursinstellingen. Het gaat natuurlijk in een auto als dit om de achterbank en daar valt ook weer op dat de auto is afgewerkt naar de allerhoogste standaard. Het walnoten fineer op de uitklapbare tafels, het leder op de achterbank en bar, alles maar dan ook alles is in perfecte staat verkerend en van de allerhoogste standaard.

De turbomotor past perfect bij de Bentley en wat de auto moet doen. Een Bentley Turbo R is in de basis al geen auto om een bergweg mee aan te vallen en de versie met lange wielbasis doet u daar al helemaal geen plezier mee. Dit is een auto die u op snelheid rijdt en waarmee u in serene rust hele continenten kunt doorkruizen. Het precieze vermogen is niet helemaal bekend omdat moederbedrijf Rolls-Royce destijds zulke getallen niet deelde en alle vragen omtrent het motorvermogen afdeed met: voldoende. De Amerikaanse schrijvers van het blad MotorTrend namen daar echter geen genoegen mee en schatten het vermogen op zo’n 300 pk. De 6,75 liter grote klepstoter V8 motor is gekoppeld aan een oerdegelijke automatische transmissie met drie versnellingen. De auto heeft verder beschikking over hydraulische vering en goede remmen. Het is een heerlijke auto om mee te reizen en kan qua rijgedrag en geluidsontwikkeling (of beter: het totale gebrek aan windgeruis) moeiteloos de strijd aan met moderne limousines.

De auto wordt geleverd inclusief de volledige boordmap met papieren uit de tijd die de auto heeft doorgebracht in China evenals de kopieën van de buildsheets van Hooper en Bentley. Kortom een prachtige Bentley Turbo R Long Wheel Base Hooper in een schitterende staat verkerend en een must voor de échte serieuze Bentley verzamelaar.

Meer informatie

Interieurkleur: Beige
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Arnhemsestraat 476971 AP BRUMMEN

Afdeling verkoop

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op