BMW 2002 1602

Gewijzigd sinds 1 week

BMW 2002 1602

(Financieren?)€ 21.500,-
  • BouwjaarMrt 1974
  • Kilometerstand102.976 km
  • Vermogen86 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenGeelSedan3 deuren4 zitplaatsen
  • LandversieZwitserland

Informatie van de verkoper

Deze BMW 1602 is gebouwd bij BMW in Munchen en nieuw verkocht via Motag in Zwitserland op 1 maart van 1974. Na 4 jaar is de auto in Italie toegelaten bij meneer Alessio. Hij heeft de auto tot 2013 in bezit gehad toen meneer Provenzale hem overnam. We hebben de auto gekocht van de 3e en laatste eigenaar uit San Giovanni in Fiore, in het zuiden van Italië.
Wat we hebben is een mooie solide 1602, erg zeldzaam tegenwoordig. De carrosserie is erg solide en heeft de originele bodem. Slechts 102.000 kilometers gereden.
De auto is recent opnieuw gespoten in de originele kleur 070 Golf geel. De lak is mooi gedaan en heeft een prachtige glans. Het koetswerk is solide en origineel, de auto is en was hard en origineel. Mooie chroom bumpers en prachtige aanbouwdelen zoals sierlijsten, spiegels en lichten.
Het interieur is compleet origineel zoals in 1974. Originele stoelen in kunstleder, origineel tapijt, een mooi scheurvrij dashboard met de originele instrumenten en mooie deurpanelen. Ja, deze 1602 staat er prachtig bij, en de kleurcombinatie is prachtig.
De matching numbers, originele motor is gereviseerd en loopt prachtig. Er is veel in de techniek geïnvesteerd. Nieuwe vloeistoffen, filters, koelslangen, bougies, bougiekabels, accu en uitlaat. De carburateur en ontsteking zijn netjes afgesteld voor een mooie loop en vermogen. De 4-versnellingsbak schakelt prachtig. Ja, deze auto rijdt zo goed als hij er uit ziet. We hebben de auto compleet nagezien, alles wat gedaan of vervangen moest worden is gedaan. Het resultaat is een auto die zowel technisch als cosmetisch in een prachtige staat is. De motor loopt prachtig en is klaar voor de volgende 45 jaar.
De auto staat prachtig op zn 13 inch ATS wielen met nieuwe banden. De wielen zijn recent gepoedercoat. De kofferbak is opnieuw gespoten en gerestaureerd: een nieuw reservewiel, compleet met krik en gereedschap.
De BMW specialisten in Oldenzaal hebben de auto helemaal nagezien om dit een Turn-Key BMW 1602 te maken. Geen verder werk benodigd: instappen en rijden. Alles is gedaan en de auto is klaar voor elke rit.

Oldenzaal Classics in Oldenzaal, Twente is gespecialiseerd in klassieke BMW's. Zo nu en dan hebben we een leuke Lancia, Alfa, Citroen of prachtige Mercedes in onze collectie. Wij hebben een complete werkplaats met een team met jaren ervaring met allerlei reparaties en en restauraties.

Wij kunnen de auto leveren met een Nederlands kenteken en APK. Ook kunnen we leasing/financiering verzorgen en eventueel wereldwijde levering.

Meer foto's op onze website www.oldenzaal-classics.nl

Neem contact op