BMW 2002 2000 Tii Touring - 2e eign. 97tkm

Gewijzigd sinds 1 dag

BMW 2002 2000 Tii Touring - 2e eign. 97tkm

(Financieren?)€ 42.500,-
  • BouwjaarFeb 1972
  • Kilometerstand97.183 km
  • Vermogen131 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenOranjeHatchback3 deuren4 zitplaatsen
  • LandversieDuitsland

Opties

Informatie van de verkoper

De 2002 Touring der Tourings.
In mijn ogen de perfecte 02 Touring. Dit is een echte Tii, geleverd in Inka oranje.
Dit exemplaar heeft een prachtig stuk geschiedenis, gedocumenteerd door BMW Classic en de laatzte eigenaar die deze auto 34 jaar in bezit heeft gehad.
We hebben een BMW Classic certificaat aanwezig. Dit documenteert dat de auto zn originele matching motor heeft. De auto is gebouwd op 8-10-1972 en is geleverd aan Autohaus M. Scharmbach oHG, de BMW dealer in Duisburg, Duitsland.
De originele ‘pappbrief’ is nog aanwezig. Het eerste kentekenbewijs van de auto. De auto is eerst toegelaten op 3 februari 1972. De BMW dealer Scharmbach was de eerste eigenaar. In april van dat jaar is de auto verkocht aan de familie Wolsbeck, ook uit Duitsland.
De Wolsbeck familie heeft de auto in 1984 ingeruild voor een nieuwe E30 3-serie. Wij hebben de auto overgenomen van meneer Wingenter, hij deed zijn afstudeeropdracht als monteur bij BMW Scharmbach.
Hij kocht de auto, heeft hem een tijd bereden en daarna garage gestald. In 1989 is de auto compleet opnieuw gespoten en vele jaren later, in 2012 is de motor gereviseerd en de koppeling vervangen. Wij hebben de auto recent van hem overgenomen, hij heeft nu z’n eigen dealerbedrijf en autoverzameling. Na 34 jaar in bezit, 2 eigenaren en slechts 97 duizend kilometers staat de auto nu te koop.
De conditie van de auto is fantastisch, erg origineel, exceptioneel. De lak is vernieuwd in 1989 maar ziet er in 2018 nog fantatisch uit. Het resultaat van goed vakmanschap. De lak heeft een mooie glans en diepte, de auto is mooi strak en er is geen roest te zien. Ook de kwaliteit van de grilles, sierdelen, chroom delen, bumpers en lichten is erg mooi en maakt de auto helemaal af. Natuurlijk zijn vele rubber delen door de jaren vernieuwd. De auto is geleverd met getint glas, het maakt de auto helemaal af.
De wielen zijn gepoedercoat en de banden zijn fris.
Het interieur toont hoe goed de 2 eigenaren voor deze auto hebben gezorgd, je ziet de lage kilometerstand van deze 47 jaar oude auto hier goed. De stoelen zijn nooit nieuw bekleed, dit is de originele stof. Ook het ‘peper en zout’ tapijt is origineel en zelfs de hemel, deurpanelen en dashboard zijn de originele delen. De auto heeft een correcte Bavaria Fm radio en zelfs de originele pookknop en leder Tii stuur zijn aanwezig. De extra temperatuur meter naast de klok en de sleutelhanger zijn van de BMW Scharmbach, uit 1972.
De matching numbers motor loopt prachtig. Een 130 PK 2,0 liter motor die mooi stationair loopt en perfect rijdt. De koelslangen zijn recent vervangen. De motorruimte heeft nog de originele stickers en er is een RVS uitlaat gemonteerd. Technisch hebben wij de auto compleet nagezien en geservicet. Direct te berijden, zonder verder werk.
Een 2000 Tii Touring in Inka orange, in een prachtige kleur, in een prachtige staat en met een prachtig verhaal.

Oldenzaal Classics in Oldenzaal, Twente is gespecialiseerd in klassieke BMW's. Zo nu en dan hebben we een leuke Lancia, Alfa, Citroen of prachtige Mercedes in onze collectie. Wij hebben een complete werkplaats met een team met jaren ervaring met allerlei reparaties en en restauraties.

Wij kunnen de auto leveren met een Nederlands kenteken en APK. Ook kunnen we leasing/financiering verzorgen en eventueel wereldwijde levering.

Meer foto's op onze website www.oldenzaal-classics.nl

Neem contact op