Citroen DS D SPECIAL

Gewijzigd sinds 2 weken

Citroen DS D SPECIAL

(Financieren?)€ 29.990,-
  • BouwjaarJul 1974
  • Kilometerstand35.578 km
  • Vermogen101 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • APK totNovember 2020
  • KenmerkenGroenSedan4 deuren
  • LandversieNederland
  • KentekenHV-XV-75

Opties

Informatie van de verkoper

Deze zeer mooie en in goede staat verkerende Citroën DS staat te koop bij de Groot in Haren .
Wij verkopen deze DS in opdracht .Onderstaand een beschrijving van de auto door de huidige eigenaar .
Een auto van een liefhebber voor een liefhebber .
Door de uitgebreide foto serie kunt u een goed beeld krijgen van deze DS , uiteraard bent u van harte welkom deze auto te bekijken in onze showroom in Haren .
De auto is afgelopen jaar getaxeerd op een waarde van Euro 40000,- , in de laatste foto's is het taxatie rapport ter inzage .

Tijdens de zomermaanden zijn wij op Zaterdagen gesloten beginnend vanaf 29 Juni tot Zaterdag 28 September.
Eventueel is op afspraak een proefrit of bezichtiging wel mogelijk .
ALGEMEEN:
Deze buitengewoon gave DS, dateert van 18 juli 1974 en is daarmee een van de ‘jongste’ exemplaren die Citroën sinds 1955 heeft geproduceerd.
Dus de meest moderne uitvoering met laatste hydraulisch systeem en dubbele (meedraaiende) koplampen achter glas en modern dashboard met 3 klokken.

Vanaf 19 augustus 1996 is deze bijzondere auto in mijn bezit en heeft mij sindsdien 110.000 km rijplezier verschaft gemiddeld dus 5000 km per jaar.
De auto is in de periode van mijn bezit vrijwel geheel vernieuwd en ook zogenaamd ‘ver-pallas-t’, hetgeen betekent dat deze DS door mij naar een luxer niveau -van de Pallas-uitvoering- is getransformeerd, o.m. zichtbaar door groen getint glas en achterruitverwarming, luxere stoelen met luxe hoofdsteunen en midden armsteun, RVS-sierlijsten, ruitenwissers en wieldoppen.

In al die 22 jaar heb ik deze DS vrijwel dagelijks gebruikt in de periode tussen
1 maart en 1 november en heb ik slechts 2 x gebruik gemaakt van de Wegenwacht, voor een lekke band en voor een lekkende radiateur.
De auto is door en door betrouwbaar gebleken voor mijn redelijk intensief gebruik en ik heb absoluut nooit twijfels gehad over de betrouwbaarheid.
De DS heeft mij zowel in binnen- als buitenland nooit echt in de steek gelaten.

Sinds 2012 rijdt deze DS ook naar volle tevredenheid op LPG/gas en de gastank is ingebouwd op de plaats van het reservewiel, zodat de kofferruimte geheel mooi vlak is gebleven en dus ook nog prettiger voor de mee te nemen bagage.
Vanaf 2014 hoeft er ook geen wegenbelasting meer te worden betaald en dat is een groot voordeel wanneer je op LPG/gas rijdt.
Voor dat voordeel van ca. € 1600,= per jaar kun je ca. 2500 liter LPG kopen, goed voor een afstand van 20.000 km. (verbruik LPG is ca. 1:8, benzine 1:9).
Voor een all-riksverzekering behorend bij de taxatie-waarde ad. € 40.000,= betaal ik ca. € 800,= per jaar bij dagelijks gebruik.

De prestaties zijn ruim voldoende om in het huidige verkeer mee te komen.
Ik rijd ook 130 km. p.u. waar dat toegestaan is en met een topsnelheid van 170 km. p.u. een snelle auto voor zijn tijd.
Ook met hogere kruis-snelheden is het motorgeluid heel acceptabel en de radio uit 1974 met FM goed te beluisteren.

TECHNISCHE STAAT EN ONDERHOUD:

Mijn DS is altijd door erkende DS-garages onderhouden en gedurende ca. 15 jaar bij garage Blikwerk in Drachten, die zowel de techniek als alle carrosserie-werkzaamheden professioneel konden uitvoeren. Na de grote restauratie-werken zijn de technische verbeteringen door zowel Arjen Antonisse als Citrest en garage Normandie uitgevoerd, allen met zeer veel technische ervaring.

1)CARROSSERIE:
De DS heeft altijd in (verwarmde) garages gestaan en zowel het chassis, als de carrosserie bevinden zich in zeer goede tot uitstekende staat.
Het plaatwerk is overal strak en vernieuwd waar dit nodig was.
Het gehele carrosserie is opnieuw gespoten in 2005 in een zilver groene (vert argentine) kleur met iets méér zilver, waardoor deze DS een hele speciale tint heeft, die dus echt uniek is.
De glans is van deze huidige lak is sindsdien onaangetast gebleven.
De nieuwe, donkergroene Pullman bekleding en de reeds genoemde groen getinte beglazing, harmoniëren uitstekend met de kleur van

Neem contact op