Ferrari 348 SPIDER First paint | 29.326 km

Gewijzigd sinds 2 weken
Gratis Autorapport van Finnik

Ferrari 348 SPIDER First paint | 29.326 km

(Financieren?)
€ 99.950,-
  • BouwjaarJul 1993
  • Kilometerstand29.326 km
  • Vermogen320 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenRoodCabrio2 deuren2 zitplaatsen
  • KentekenFE-RR-02

Opties

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een raspaard van formaat, en een uniek exemplaar in zijn soort, dat is deze prachtige Ferrari 348 Spider afkomstig uit 1993!

Als opvolger van de 328 bracht Ferrari de 348 op de markt, die in 1989 op de Autosalon van Frankfurt aan het publiek werd voorgesteld. De atmosferische en langsgeplaatste 3.4 liter V8, die een dry-sump smeersysteem kreeg had de beschikking over 300 pk en was gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten.
Het ontwerp van de 348 is afgeleid van diens voorganger, de 328 met ook duidelijke invloeden van de Testarossa. Een gelijkenis met dit model is ook dat de radiatoren van de voorzijde van de auto naar beide zijkanten werden verplaatst.
Een leuk weetje is dat 348 als typebenaming staat voor de gemonteerde 3.4 liter grote V8 en de T in de typeaanduiding van de eerste modeljaren staat voor de dwarsgeplaatste versnellingsbak.
De letters B en S staan respectievelijk voor Berlinetta (coupé) en S voor Spider.
Niet zo voordelig voor de 348 in de tijd was dat deze net voor de Honda NSX gelanceerd was en in vergelijking met deze hypermoderne sportwagen toch een beetje als een dinosaurus gezien werd! De Honda immers van de allerhoogste standaard, naast super sportief ook toegankelijk en comfortabel kwam in Amerika toch beter uit de bus dan de Ferrari.
Vanaf 1993 werd de 348 subtiel gefacelift en had deze in plaats van 300 nu 320 pk vermogen.
Voor het eerst in de geschiedenis werd een tweezits Ferrari V8 ook als cabrio (Spider) geleverd in de vorm van de nieuwe 348 Spider die net als de overige carrosserievarianten nog tot modeljaar 1994 in productie zou blijven.

Over naar de hier door HooG Selections aangeboden 348 Spider. Dit werkelijk beeldschone exemplaar werd in de zomer van 1993 nieuw geleverd in Duitsland aan diens eerste eigenaar.
Uitgevoerd in de misschien wel enige en correcte kleur 'Rosso Corsa' met een in 'Nero' uitgevoerd lederen interieur heeft deze 348 na een kleine 30 jaar een verregaand unieke km-stand van slechts 29.326…
Het zo fraai in 'Rosso Corsa' uitkomende exterieur is werkelijk puntgaaf en voorzien van een dieprode en nog immer glanzende laklaag. De lichtmetalen wielen, het cabriodak en natuurlijk ook onder de motorkap, alles verkeert in prachtige, originele en geheel onverprutste toestand.
Het interieur is zoals je met deze kilometerstand verwacht nog mat van kleur en geheel vrij van gebruikssporen. Alle schakelaars - die bij veel Ferrari's gaan plakken! - zijn in perfecte toestand en laten zien dat er los van de lage kilometerstand met ontzettend veel zorg met deze Ferrari is omgesprongen.
Het spreekt voor zich dat ook het ingevulde onderhoudsboekje bij de auto aanwezig is en de techniek, net als de rest van de 348 in zeer gezonde en uitstekende toestand verkeert.
Wanneer nu kijkende naar de markt van de Ferrari 348 zijn wij ervan overtuigd met dit exemplaar een unieke auto in zijn soort te kunnen aanbieden. Een Ferrari met het potentieel nog verder in waarde te stijgen en absoluut een auto om vooral erg van te genieten!

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze specialist, Sjoerd Knotter.
Graag tot ziens in onze showroom in Katwijk aan Zee!

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare c

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op