Jaguar XJ (X308) 3.2 from 1 Owner/Collectable

Gewijzigd sinds 2 dagen
Gratis Autorapport van Finnik

Jaguar XJ (X308) 3.2 from 1 Owner/Collectable

(Financieren?)
€ 24.950,-
  • BouwjaarJan 1999
  • Kilometerstand62.878 km
  • Vermogen237 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenRood, Metallic lakSedan4 deuren5 zitplaatsen

Opties

Informatie van de verkoper

De Jaguar XJ is een luxueuze sedan van het Britse automerk Jaguar. Het model werd in 1968 geïntroduceerd en is sindsdien het vlaggenschip van Jaguars gamma. De vierde generatie van de XJ ging in 2019 uit productie. De XJ was de laatste sedan van Jaguar die onder toezicht van stichter William Lyons werd ontwikkeld. XJ staat voor Experimental Jaguar. Voor 1997 kreeg de XJ Mk II een laatste facelift. Er werd een nieuwe motor geïntroduceerd: een V8 die in 1996 voor het eerst was gebruikt in de XK8 sportwagen. De V8 was er in een 3,2 l-, een 4,0 l- en een 'supercharged' 4,0 l-versie. Ook het interieur werd substantieel aangepast met onder andere een volledig nieuw dashboard. Het gebrek aan beenruimte achteraan bleef nog steeds een zwak punt ten opzichte van de Duitse concurrentie (behalve in de versie met verlengde wielbasis). De XJ8 bleef tot 2002 in productie. Aan het exterieur van de auto waren een nieuw radiatorrooster, een nieuwe bumper en ovale richtingaanwijzers de meest opgemerkte veranderingen. Op de 308 XJ modellen (en ook de XK's) werd een door Jaguar zelf ontwikkeld adaptief schokdempersysteem geïntroduceerd, elektronisch geregeld, onder de naam CATS (Computer Active Technology Suspension).

Wij bij HooG Selections presenteren u met trots deze Jaguar XJ8 Executive, welke zich in ongekend nette staat bevind. Deze Jaguar is afkomstig van de eerste eigenaar wie deze Jaguar gekocht heeft in de zomer van 1999, om precies te zijn op 11-08-1999. Geleverd door de Jaguar dealer in Madrid, Spanje, hier is deze Jaguar dan ook altijd in onderhoud gebleven. De vorige eigenaar heeft deze Jaguar uitstekend samengesteld. Aan de buitenzijde "metallic rood" gecombineerd met een beige interieur. Wij hebben het genoegen gehad om vier verschillende exemplaren XJ's van deze eigenaar te kopen. Twee groene, een rode en een grijze; om maar aan te geven hoe groot zijn liefde voor Jaguar is. De weersomstandigheden waren voor deze Jaguar in Spanje ideaal. Door deze ideale weersomstandigheden verkeerd deze Jaguar in een roestvrije conditie. De onderkant van deze XJ is werkelijk een feest voor een Jaguar liefhebber wie weet dat dit wel eens anders kan zijn. Het interieur verkeert ook in prachtige conditie, geen scheuren in het leer of hout en nee, geen hangend hemeltje. Tot en met 2007 is er gemiddeld zo'n 6 duizend kilometer per jaar gereden, na het jaar 2002 is dit exemplaar - samen met de andere exemplaren die wij aanbieden - vooral weggezet in de privécollectie van deze eerste eigenaar. Wij zijn verheugd deze nu aan u te kunnen aanbieden, XJ's in zo'n conditie worden steeds moeilijker te vinden. Terwijl het wat ons betreft een van de mooiere Youngtimers in het straatbeeld blijven.
Wij hopen dat u net zo enthousiast bent over deze Jaguar XJ8 Executive als dat wij zijn. Wij nodigen u dan ook graag uit om deze XJ8 te bewonderen onder het genot van een heerlijke kop koffie, graag tot ziens bij ons in Katwijk.

Bedrijfsinformatie

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection of HooG Selections is extensive. All cars have one thing in common; they are carefully selected - and on quality - enthusiast cars with a clear and insightful history.


Because of our unique location and very spacious showroom of 6,000 m2, many enthusiasts have already found us.
When can we welcome you in Katwijk?


Sincerely,
TEAM HooG SelectionsHooG Selections B.V. l www.hoogselections.nl l info@hoogselections.nl
Ambachtsweg 13
2222 AH Katwijk
Tel: (+31) 085 043 05 86

Meer informatie

Afmetingen (LxBxH): 502 x 180 x 131 cm
Wielbasis: 287 cm
Tankinhoud: 81 liter
Schade: schadevrij
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: € 263 - € 298 per kwartaal

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op