Jaguar XJ6 Coupé 4.2 ex. 1 van 112

Gewijzigd sinds 2 weken

Jaguar XJ6 Coupé 4.2 ex. 1 van 112

(Financieren?)€ 27.950,-
  • BouwjaarMei 1978
  • Kilometerstand40.591 km
  • Vermogen165 PK
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenBlauwCoupé4 deuren5 zitplaatsen
  • KentekenKR-056-L

Opties

Informatie van de verkoper

De “good old” sigaren kunnen weer uit de bureaula worden getrokken en de chesterfield bank uit de opslag worden gehaald. Want dit is een klassieker om eens lekker onderuitgezakt voor – dan wel in te gaan zitten: een perfect onderhouden, ouderwets goede Daimler Sovereign Coupé Series II met heerlijke 6-cilinder lijnmotor en een historisch lage kilometerstand van circa 40.500! De body is keihard, de techniek super smooth en de looks tijdloos mooi. Extra bonuspunten verdient de exclusieve coupé doordat er - volgens taxateur - slechts 112 wereldwijd van zijn geleverd. Waar had ik mijn lucifers ook alweer gelaten?

Historie & techniek

Benzine ademen is misschien al net zo ongezond als sigaren roken. Maar voor beide geldt: het is zo leuk. Plezier staat voorop bij het rijden in deze karaktervolle Britse 2-deurs. De gentleman onder de coupés is verrassend sportief qua prestaties en wegligging, mede vanwege de kortere wielbasis. Heel veel tijd om aan die sigaar te lurken is er dus niet. Al voelt het versnellen wel uiterst ontspannen aan.
Dat ‘smooth’ uit de intro is allerminst overdreven: de techniek van de 4,2 liter 6-cilinder is in topconditie. Een compleet boekwerk aan onderhoudshistorie kan dit moeiteloos bevestigen. Zo werd onder andere de automatische transmissie in 2018 nog vakkundig gereviseerd.

Achtergrond & eigenaren

Een beetje kenner weet dat de Daimler Sovereign 4.2 ook als Jaguar XJ6 door het leven gaat. Maar net zoals in de monarchie bestaat de autowereld uit lakeien, prinsen/prinsessen en koningen. De Jaguar heeft een hoog aanzien, echter de Daimler behoort tot de absolute top binnen zijn segment. De Sovereign Coupé is afgeleid van de XJ-C. Deze meest luxe variant heeft niet meer dan 4 eigenaren ‘versleten’ in 42 jaar tijd. Hij begon in Zwitserland en ging toen met 2 Nederlanders aan de haal.

Uitrusting & conditie

Of het toeval is weet ik niet, maar feit blijft dat het topmodel qua topping afwijkt van andere (Jaguar-)versies. Kijkend naar de saloons beschikt namelijk alleen de Daimler Double-Six over een vinyl dak. Verschillende coupés, waaronder deze, zijn hier eveneens mee uitgerust. Waarmee maakt dit exemplaar dan écht het verschil? Om te beginnen met zijn originele, ongekunstelde, strakke staat. De auto is donkerblauw van kleur en heeft een crème lederen interieur met blauwe vloertapijten. Hoezo, stijlvol?
De lak is eens opnieuw aangebracht, maar de carrosserie is ongerestaureerd, schadevrij en puntgaaf. Roest schittert door afwezigheid en alle chromen/gepolijste RVS-delen zijn glansrijk aanwezig. De Michelins hebben 100% profiel. Ook het interieur is compleet en alles werkt. Inclusief de airconditioning, elektrische ramen en Tristan radio-/MP3-speler. Het Moto Lita sportstuurwiel is speels, de stuurinrichting spelingsvrij. Wat vind jij van deze chique spielerei?

Algemeen

Extra's: matching numbers, volledig origineel, harde auto, mooie passingen
Aandachtspunten: de lak is hier en daar soms wat ongelijkmatig c.q. niet egaal. Het vermoeden bestaat dat de nieuwe laklaag is aangebracht op de originele laklaag. Motor en bak 'zweten' enigszins.
Inruil: bespreekbaar
Keuring: uiteraard is elke keuring toegestaan, waardoor met 100% zekerheid tot aanschaf kan worden over gegaan. Ook aansluitend op een proefrit mogelijk.
Financiering: financial lease mogelijk. Wij werken nauw samen met erkende leasepartijen en adviseren u graag.
Verzekering: desgewenst verzorgen wij tevens een verzekering op maat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch te bereiken op +316 14 67 25 94 of per email via: sales@vehikel.com

// Wij werken op afspraak. Belt u even voordat u komt? //

Met hartelijke groet,

Jeroen Gilles & Lennert van der Hoek
Vehikel.com

De informatie in deze advertentie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks kan het voorkomen dat u (type)fouten aantreft. Voor dergelijke fouten aanvaarden wij g

Crommelinbaan 29a2142 EX CRUQUIUS

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op