Land Rover Series 3 88" - Fully restored

Gewijzigd sinds 1 maand

Land Rover Series 3 88" - Fully restored

(Financieren?)
€ 24.950,-
  • BouwjaarOkt 1979
  • Kilometerstand18.857 km
  • Vermogen54 PK
  • BrandstofLpg
  • SchakelingHandgeschakeld
  • APK totJuli 2023
  • KenmerkenBeigeSUV/Off-Road/Pick-Up3 deuren7 zitplaatsen
  • Kenteken50-SH-FZ

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een van de grootste iconen uit de geschiedenis van de auto, dat is de Land Rover Series! HooG Selections heeft de hand weten te leggen op een prachtig gerestaureerde Series 3 88" Station Wagon afkomstig uit 1979 en waren direct verliefd…

De Land Rover Defender. Wie kent 'm niet? Hoewel de naam Defender pas vanaf 1990 geïntroduceerd werd, is dit de naam waarmee 's werelds meest capabele terreinauto bij het grote publiek bekend geworden is.
De geschiedenis van de Defender gaat terug tot de oorspronkelijke 'Series I', welke in 1948 zijn debuut maakte tijdens de Amsterdamse autosalon, later AutoRAI geheten.
Deze Land Rover Series was ontworpen als het meest veelzijdige en ideale voertuig voor boeren en was tevens geschikt voor licht industrieel gebruik. Ontwikkeld direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte dat de carrosserie van de eerste Series van aluminium vervaardigd werd, afkomstig uit de vliegtuigfabrieken die kort hiervoor nog Spitfires produceerde.
Een aardig weetje is dat het prototype van de Series I beschikte over een in het midden geplaatst stuurwiel waardoor dit model dan ook bekend werd als 'centre steer'.
Niet onbelangrijk ook is dat Maurice Wilks, toenmalig hoofd engineer van Rover zich met de Series liet inspireren door de Willys Jeep. Waar deze Jeep bedoeld was als militair voertuig en hiermee in de Tweede Wereldoorlog ook grote bekendheid verwierf creëerde Wilks met de Land Rover Series een voertuig wat geschikt was voor de gewone man die op diens boerderij simpelweg een alleskunner nodig had.
Via drie verschillende modellijnen, Series I, II en III geheten evolueerde de Land Rover omstreeks 1983 in de zogeheten Ninety en One Ten modellen en werd zoals eerder geschreven vanaf 1990 gebruik gemaakt van de naam 'Defender'. Dit model bleef uiteindelijk tot in het voorjaar van 2016 in productie, wat met alle varianten samen een meer dan indrukwekkende 68 jaar productietijd betekende!

De hier door ons aangeboden Series 3 88" Station Wagon werd op 1 oktober 1979 nieuw geleverd in Zwitserland en is door de vorige en liefhebbende eigenaar met enorm veel toewijding gerestaureerd en in de oude luister hersteld.
Bijzonder is dat de bijna 2.3 liter grote viercilinder vanaf nieuw op LPG gereden heeft en ook vandaag de dag nog uitstekend loopt en zeer gezond presteert.
Door de vorige eigenaar zijn zaken als de koppeling, maar ook het complete remsysteem, de uitlaat, een groot deel van de kabelboom en nog veel meer allemaal vernieuwd waardoor met recht gezegd mag worden dat deze Series III in zeer goede toestand verkeert. De Land Rover staat op nieuw gespoten witte stalen wielen voorzien van nieuwe banden en ook het interieur, voorzien van zwarte skai bekleding ziet er prachtig uit.
Voor de rechtgeaarde Land Rover liefhebber met een groot Series-hart kan het bijna niet anders dan dat dit momenteel een van de beste en mooiste exemplaren moet zijn die er momenteel op de markt te koop zijn. Het aanwezige tropendak en de koplamp- en achterlichtbeschermers maken de Series naast heel mooi ook zeer functioneel en uitstekend inzetbaar als auto voor het plezier.
Met recht een exemplaar wat zeer de moeite van het bekijken waard is!

Bent u voldoende enthousiast geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang? Dan raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze specialist, Sjoerd Knotter. Hij verwelkomt u graag in onze showroom in Katwijk aan Zee voor een bezichtiging!

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruim

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op