Mercedes-Benz SL 500 (R129)

Gewijzigd sinds > 1 maand
Gratis Autorapport van Finnik

Mercedes-Benz SL 500 (R129)

(Financieren?)
€ 24.950,-
  • BouwjaarJan 1995
  • Kilometerstand101.216 km
  • Vermogen320 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenBlauwCabrio2 deuren2 zitplaatsen
  • KentekenME-RC-05

Opties

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

Een klassieker in wording? Wij denken van wel, kijkende naar deze in prachtige toestand verkerende Mercedes SL 500 afkomstig uit 1995. De staat van de auto en de gekozen kleurcombinatie maken dat dit een van onze nieuwe favorieten is….

De zogeheten R129-generatie van de Mercedes SL werd in het voorjaar van 1989 op de Autosalon van Genève voorgesteld aan het grote publiek, en gold als opvolger van de illustere R107 SL-reeks wat net als de R129 tot een zeer geliefd model is uitgegroeid.
Gebaseerd op een verkort chassis van de W124-reeks werd de nieuwe SL geleverd als tweedeurs Roadster voorzien van een elektrisch bedienbaar cabriodak waarbij optioneel ook een hard top voor verkrijgbaar werd, uitgevoerd in carrosseriekleur.
Voor zijn tijd beschikte de R129 over vele nieuwe snufjes zoals elektrisch geregelde demping en een automatisch wegklapbare roll-bar om letsel bij een ongeval aanzienlijk te verkleinen.
De in die tijd al wat verouderde achterwielophanging van voorganger R107 werd bij de nieuwe SL vervangen door een moderne multi-link achteras.
Standaard was de nieuwe SL al voorzien van veel elektrisch bedienbare zaken, zoals de ramen, buitenspiegels, stoelen en het cabriodak.
Met ingang van het modeljaar 1994 werden de typeaanduidingen van de SL-reeks verandert, en heette de 500 SL nu SL 500.
In de jaren die volgde werden er steeds kleine wijzigingen doorgevoerd, zoals heldere knipperlichten aan de voorzijde, een elektronisch gestuurde 5-traps automaat ter vervanging van de uitgaande en hydraulische 4-traps automaat, bumpers in carrosseriekleur, optioneel leverbare xenonverlichting en meer.
Uiteindelijk produceerde Mercedes tussen 1989 en 2001 ruim 213.000 exemplaren van de R129 en is het heden ten dage een zeer gewild model geworden.

Wij zouden u nu graag mee willen nemen naar de hier aangeboden en in prachtige toestand verkerende SL 500 afkomstig uit 1995.
Uitgevoerd in de klassieke kleurcombinatie van donkerblauw met een matching hard top en een fraai uitziend volledig beige lederen interieur heeft deze SL niet minder dan een zeer klassieke uitstraling.
De bijna 5.0 liter grote V8 zorgt dankzij 325 pk voor zeer aansprekende prestaties, hierbij geholpen door de soepel schakelende 5-traps automaat.
In het zo fraai bewaard gebleven interieur zijn zaken als elektrisch verstelbare stoelen met memoryfunctie en verwarming, elektrisch verstelbare stuurkolom, climate control en cruise control allemaal aanwezig.
Met iets meer dan 100.000 kilometer ervaring is duidelijk te zien dat er zorgzaam met de Mercedes is omgesprongen. Het lakwerk glanst diep, het interieur ruikt, oogt en voelt bijzonder fris en ook de techniek verkeert in uitstekende toestand.
Zelfs de onderzijde, waarvan wij met veel liefde foto's hebben gemaakt laat zien hoe zorgzaam er met de auto is omgesprongen. Met recht een zeldzaamheid!
Deze SL beschikt over een omvangrijke onderhoudshistorie en wordt geleverd inclusief een nieuw en Nederlands kenteken.

Bent u na het lezen van bovengenoemde lofzang voldoende enthousiast geworden? Dan raden wij u ten zeerste aan een afspraak te maken met onze specialist, Sjoerd Knotter, die u graag in onze showroom in Katwijk verwelkomt!

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op