Overig Vauxhall CRESTA PA Hydramatic

Gewijzigd sinds > 1 maand

Overig Vauxhall CRESTA PA Hydramatic

(Financieren?)
€ 27.500,-
  • BouwjaarMei 1963
  • Kilometerstand1.561 km
  • Vermogen75 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenSedan4 deuren
  • KentekenAL-89-96

Opties

Informatie van de verkoper

Aangeboden een extreem zeldzame en machtig mooie 1963 Vauxhall Cresta PA Hydramatic.
Met zijn machtige 6 cilinder motor en 3 traps automaat is dit een auto om heerlijk retro mee te cruisen.
De Vauxhall rijdt voor een auto van zijn leeftijd geweldig.
Deze Vauxhall stamt nog uit de tijd dat de Engelse auto industrie vooruitstrevend was en prachtige techniek bouwde.
De Cresta PA is daar een mooi voorbeeld van met zijn voor zijn tijd sterke 6 cilinder waarmee hij menig concurrent het nakijken gaf.
Ook qua design zitten er de nodige leuke details aan deze Cresta die wel duidelijk ge-inspireert was op de Amerikaanse modellen uit die tijd. Dit om de Amerikaanse eigenaren van GM te overtuigen de auto in productie te nemen.
Duidelijk herkenbaar en bijzonder zijn onder andere de fors gebogen voor- en achterruit, het paneeltje op het stuur waar op af te lezen is in welke versnelling de automaat staat en het klokje in het plafond dat ook de achter passagiers laat zien hoe laat het is en niet te vergeten natuurlijk de gevleugelde achter schermen, waarop om deze nog eens extra te accentueren aan beide zijden een V van Vauxhall als embleem bevestigd is. Om het geheel af te maken en het op de Amerikaanse markt ge-inspireerde design nog eens extra aan te dikken is er het enorme en imposante verchroomde front.
Deze Cresta is van oorsprong afkomstig uit Zwitserland , waar hij destijds ook geassembleerd is in de GM fabrieken in Biel of Bienne. Getuige daarvan is het nog altijd aanwezige schildje in de grill van de GM fabriek in Zwitserland met als logo duidelijk de Zwitserse Alpen waarmee destijds de in Zwitserland geassembleerde GM modellen werden uitgerust.
De hier aangeboden Cresta is jaren geleden door een liefhebber uit nostalgische herinneringen naar Nederland gehaald en vervolgens in zijn opdracht door een gerenommeerd Nederlands klassieker restauratie bedrijf in oude luister hersteld.
Deze Vauxhall Cresta bevindt zich nog altijd in uitzonderlijk mooie en goede conditie en gelukkig is destijds bij de restauratie het oude patina niet verloren gegaan en ademt de auto nog altijd die heerlijke retro klassieke sfeer uit de jaren 60 uit.
De carrosserie bevindt zich nog altijd in zeer mooie volledig roest en schade vrije conditie, ook al het chroomwerk is nog in perfecte staat en ook het interieur is nog altijd zeer mooi, zonder noemenswaardige slijtage of beschadigingen. ook de techniek is altijd keurig netjes bij gehouden en onderhouden, alles functioneert zoals het hoort, de motor loopt heerlijk en ook de automaat schakelt zijde zacht.
De auto is uitgevoerd in two tone kleuren beige over donker grijs met een prachtig mooi rood skai interieur.
Zijn inmiddels zeer zeldzame verschijning gecombineerd met zijn bijzondere looks maakt dat deze Vauxhall een blikvanger van formaat is die op menig autoshow vele goedkeurende blijken van waardering zal krijgen ten nadelen van de nodige veel exclusievere maar minder zeldzame klassiekers.
Al met al is deze Vauxhall Cresta PA een prachtige verschijning, waar je als eigenaar nog vele bijzondere avonturen me kunt en zult beleven.

Bedrijfsinformatie

Wij zijn al ruim 30 jaar gespecialiseerd in Volvo en behoren daarmee tot de absolute specialisten en kenners van Volvo klassiekers en Youngtimers.
U kunt behalve voor Volvo's bij ons ook terecht in onze goed uitgeruste werkplaats, waar uw Volvo in zeer goede en gedreven gespecialiseerde handen is. U bij ons terecht voor vrijwel alle voorkomende werkzaamheden aan uw Volvo klassiekers, Youngtimers en recente modellen tot rond 2015 .
Wij raden u aan altijd even vooraf contact met ons op te nemen voor u langs komt, zodat we voorbereidt zijn op uw komst en tijd hebben kunnen inplannen om u naar behoren van dienst te kunnen zijn.

- onderhoud en APK keuringen
- schade herstel
- alle vormen van reparaties
- aankoopkeuringen en adviezen
- storingen uitlezen en herstellen.
- onderdelen zowel nieuw als gebruikt
- automaat flushen

Meer informatie

Laadvermogen: 380 kg
GVW: 1.660 kg
Interieur: Rood, Skai
Emissieklasse: Euro 0
Schade: schadevrij
Aantal sleutels: 2
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Amer 175422 VP GEMERT

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op