Rolls-Royce 20/25 3-Position Drophead Coupé by HJ Mulliner

Gewijzigd sinds 2 weken

Rolls-Royce 20/25 3-Position Drophead Coupé by HJ Mulliner

(Financieren?)€ 209.900,-
  • BouwjaarJan 1934
  • Kilometerstand85.958 km
  • Vermogen24 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenBlauwCabrio
  • LandversieNederland

Informatie van de verkoper

Dutch
De Rolls-Royce die wij aan u aanbieden is een prachtig voorbeeld van een 20/25 met een zeldzame three position Drop Head Coupé carrosserie van H.J. Mulliner. Deze Rolls-Royce werd naar de specificaties van Jack Barclay besteld op 16 juli 1934. Het chassis werd geleverd aan H.J. Mulliner op 11 oktober 1934. De complete automobiel werd verkocht aan J.W. Ansell van Rainham, Surrey, op 28 januari 1935.
Een uitgebreide restauratie werd uitgevoerd tijdens de 80-er jaren. Hierna is de 20/25 getoond op diverse evenementen. Dit leidde tot diverse prijzen waaronder de Rolls-Royce of England Trophy voor “de beste vooroorlogse automobiel” op de nationale Rolls-Royce meeting in Lancaster en de Rolls-Royce Trophy voor de “best in class” op de Grand Classic Show in Columbus, Ohio.

In 1988 werd deze 20/25 in Engeland ingevoerd en maakt deel uit van uitzonderlijke collectie automobielen. Na de restauratie in de 80-er jaren is er weinig, doch regelmatig, met de automobiel gereden. De prachtige restauratie was duidelijk van een zeer hoge standaard. Zo heeft de lak nu nog steeds een uitzonderlijk diepe glans en het grijze lederen interieur verkeert in een prachtige conditie.

Deze waanzinnig mooie 20/25 heeft nog steeds de originele motor. Dit is een echte Rolls-Royce, het starten gaat eenvoudig, het rijden soepel en rustig. Het dak is makkelijk te bedienen en biedt een instelling voor alle weersomstandigheden.

De Rolls-Royce heeft een Nederlandse registratie.
English
This Rolls-Royce 20/25 still has the very rare Three Position DHC body from H.J. Mulliner. The 20/25 was new delivered by dealer Jack Barclay. The Rolls-Royce was completely restored in the 1980’s and has won several awards since. It hasn’t driven much since its restoration and is still in top condition.

Although it’s a pre-war Rolls-Royce 20/25, it has a powerful engine: “sufficient” according to the maker. The car drives extremely quiet, has enough power and has a remarkably comfortable ride. It is a very usable car, even in modern traffic.

A original Rolls-Royce 20/25 3-Position Drophead Coupé by H.J. Mulliner is very rare and, especially in this condition, very much loved by collectors.

Neem contact op