Rolls-Royce Cloud Silver 1 1957|Gerestaureerd|Stuurbekrachtiging|Aut

Gewijzigd sinds 1 week

Rolls-Royce Cloud Silver 1 1957|Gerestaureerd|Stuurbekrachtiging|Aut

(Financieren?)€ 69.998,-
  • BouwjaarJun 1957
  • Kilometerstand142.084 km
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenBruinOverig
  • KentekenDE-57-07

Informatie van de verkoper

Zeer fraai gerestaureerde Rolls-Royce Silver Cloud 1 "1957" (short wheelbase) afkomstig uit collectie. Deze van origine in Engeland geleverde Rolls-Royce werd van 2015 t/m 2018 zo goed als volledig gerestaureerd, alleen de bovenzijde (cellulose Lak) en het interieur zijn op advies van de fabrikant niet gerestaureerd en in zijn originele staat gelaten, verder zijn er alleen originele onderdelen gebruikt. De historie van deze geweldige auto is volledig bekend en zelfs de originele foto's van de productielijn (1956) zijn voorhanden. Dit exemplaar is zowel technisch als optisch werkelijk in zeer goede staat en in de afgelopen jaren voor een vermogen aan gerestaureerd (135 foto's van de restauratie zijn voorhanden). Volgens kenners betreft het een zeer verzamelwaardig object. Bel gerust voor een afspraak en overtuig u zelf.

De Rolls-Royce Silver Cloud wordt door velen beschouwd als de mooiste auto die het merk ooit voortbracht. Het model was Rolls-Royces hoofdmodel van april 1955 tot maart 1966. Het ontwerp had sterke veranderingen ondergaan ten opzichte van de voorgaande modellen. De Silver Cloud I, die 538 cm lengte mat, was de langste ooit van de kleine Rolls-Royces. De versie met verlengde wielbasis werd pas in 1957 beschikbaar.
Het chassis bestond uit een gelaste stalen constructie met stijfheid die 50% hoger lag dan die van het voorgaande model. De motor van de Silver Cloud I was een 4887 cc 6-in-lijnmotor, gekoppeld aan een automatische vierversnellingsbak. De optionele manuele 4-bak, die zelden besteld werd, was vanaf 1957 niet langer te verkrijgen. De remmen waren bekrachtigde hydraulische trommelremmen. De wielbasis van de I is 3124,2 mm 3225,8 mm voor de verlengde versies. De topsnelheid van de SC I ging tot 170 km/u. Naar de geest van het merk stond ook deze Rolls-Royce bekend om zijn betrouwbaarheid. Met de I kon 320.000 km gereden worden zonder groot onderhoud.

LET OP: Onze prijzen zijn ALL-IN (Rijklaar zonder extra afleverkosten).
Bel gerust voor meer info of een bezichtiging met Tonen Automotive 0316-700210 / 06-34119757 of kijk voor meer prachtige occasions en uitgebreide fotoreportages op www.tonenautomotive.nl
Kijk op onze website voor de mogelijkheden betreffende de garantie termijnen.

Tonen Automotive heeft zich na ruim 20 jaar automotive ervaring gespecialiseerd in het importeren van kwaliteits occasions uit o.a. Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland. Wij garanderen de kilometerstand en verkopen veelal alleen auto's waarvan de onderhoudshistorie bekend is! Wij kopen voornamelijk rechtstreeks bij dealer bedrijven en of particuliere eigenaren, waardoor deze historie vaak compleet aanwezig is. Alle keuringen zijn vanzelfsprekend toegestaan. Alle prijzen zijn incl. Ned. kenteken. Wij leveren onze auto's alleen af als ze aan onze hoge kwaliteitsnorm voldoen. Inruil is vanzelfsprekend mogelijk. Bezoek is van maandag t/m zaterdag mogelijk na telefonische afspraak. Belt u ons gerust, wij nemen graag de tijd voor u.

Bovenstaande informatie is met zorg opgesteld, maar daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. Type-, zet- en spelfouten zijn dan ook voorbehouden.

Aanvullende specificaties
Tellerstand: 88.287 mijlen
Wielbasis: 312 cm
Motorrijtuigenbelasting: geen
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar (margeregeling)
Beschikbare afleverpakketten:
  • Standaard (inbegrepen): Geldige APK, en RDW-leges.
  • Basis (zonder meerprijs):
1 maand (max. 3000 km) garantie op motor, versnellingsbak en aandrijflijn, Professionele reiniging van zowel interieur als exterieur, Afleveringscontrole, Tenaamstelling, Minimaal 6 maanden APK.
Let op! Uitsluitend garantie op auto’s van max. 9 jaar oud, gerekend vanaf de datum van 1e toelating met maximaal 150.000 km.
Dit afleverpakket bevat (in plaats van afleverpakket "Standaard"): Basis (1 maand garantie, 3.000 km garantie)

Neem contact op