Volkswagen Karmann Ghia

Gewijzigd sinds > 1 maand
Blokweg logoBereken je autolening

Volkswagen Karmann Ghia

(Financieren?)
€ 34.900,-
  • BouwjaarJan 1968
  • Kilometerstand21.225 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingHalf/Semi-automaat
  • KenmerkenBlauw, Metallic lakCoupé2 deuren

Informatie van de verkoper

In het begin van de jaren vijftig wilde Volkswagen naast de Kever ook een meer stijlvolle en elegante auto kunnen aanbieden. Het wendde zich tot carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die een samenwerking aanging met het Italiaanse ontwerpbureau Ghia uit Turijn. Het werd een succesvolle samenwerking en de eerste Volkswagen Karmann Ghia liep in Osnabrück van de band in 1955. De auto werd gebouwd op het onderstel van de Kever en kreeg achterin dezelfde luchtgekoelde boxermotor. De Karmann Ghia leverde geen echte sportprestaties, maar het fraaie tweedeurs model en de betrouwbare techniek maakten de auto uitermate populair.
In 1959 kwam er een faceliftversie die herkenbaar was aan de vergrote roosters in de neus, de gewijzigde positie van de koplampen en de gewijzigde achterlichten. Het is deze versie die bij Classic Park wordt aangeboden. De auto is voorzien van een achterin geplaatste 1493 cc viercilinder boxermotor die gekoppeld is aan een halfautomaat. De Karmann Ghia is nieuw geleverd in Nederland en heeft sinds 1990 één eigenaar gehad.
In het verleden is de auto gerestaureerd waarbij de lak en het interieur zijn vernieuwd. Ook de motor is gerestaureerd. De Karmann Ghia heeft een glanzende donkerblauwe metaallak en een fraai contrasterend crèmekleurig kunstleren interieur. Het geheel is in zeer goede staat.

Meer informatie

Interieur: Beige, Skai
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen
Productienummer: 0001317

Koppenhoefstraat 145283 VK BOXTEL

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op