Volvo 66 ONLY 8420 KMS from new!!! Only one family from

Gewijzigd sinds 2 weken

Volvo 66 ONLY 8420 KMS from new!!! Only one family from

(Financieren?)
€ 12.950,-
  • BouwjaarJun 1978
  • Kilometerstand8.420 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingAutomatisch
  • APK totMei 2023
  • KenmerkenWitSedan2 deuren
  • Kenteken64-VN-92

Informatie van de verkoper

Het betreft hier een welhaast unieke Volvo 66 uit 1978. De auto werd nieuw gekocht door een dame die de auto na haar overlijden na liet aan haar zus. Haar zus reed er enkele jaren mee maar overleed helaas ook. Zij liet de auto na aan haar jongste zus die niet in het bezit van een rijbewijs was. De auto stond daarom jaren geschorst in een verwarmde garage en kwam er elk jaar uit voor een servicebeurt. De kilometerstand van deze Volvo is dan ook nog maar 8.420 kilometer. Het zal u dan ook niet verbazen dat de auto in absolute nieuwstaat verkeert.

Het is een uniek verhaal bij een unieke auto. Het zal u dan ook niet verbazen dat de carrosserie van de Volvo er uitziet alsof ze net uit de DAF fabriek is gerold. Hoe zat dat ook alweer. Volvo nam DAF over en besloot de DAF 66 te verbeteren en als Volvo te gaan verkopen. De Volvo 66 heeft dan ook een aantal verbeteringen die de DAF 66 niet had. Zo is het stuur verbeterd, beschikt de pook nu ook over een neutraal stand in plaats van louter voor- of achteruit en werden de bumpers versterkt om de auto veiliger te maken. De Volvo 66 is tegenwoordig een zeldzaamheid. Veel auto’s zijn gesneuveld in de achteruitrij-races van Ter Land, Ter zee en in de lucht en veel auto’s zijn simpelweg opgebruikt. Zo niet dit exemplaar! Wat een tijdcapsule. We zien al niet vaak dat een auto zo lang in één familie verblijft maar we zien nog minder vaak dat de papieren bij de auto zo compleet zijn als bij dit exemplaar het geval is. Alle overschrijvingen, schorsingen en rekeningen zijn bij de auto bewaard gebleven.

De Volvo verkeert dan ook zowel van binnen als van buiten in uitmuntende conditie. De carrosserie is als nieuw zoals u dat mag verwachten. Aan alles is te zien dat de auto nooit buiten heeft hoeven slapen. De lak is keurig verzorgd en heeft nog steeds zeer fraai glans. De body past overal goed en ziet er heerlijk uit. Het interieur is volledig origineel en in topstaat verkerend. Precies zoals de kilometerstand doet vermoeden. De tapijten sluiten overal prachtig aan en de binnenzijde is bekleed met bruin leder. Een heerlijke combinatie. Het dashboard en de instrumenten zijn allen in goede staat verkerend en functioneren zoals het hoort.

De techniek is naar moderne maatstaven eenvoudig maar zeer functioneel. De 1,1 motor levert 55 pk en is vanzelfsprekend gekoppeld aan de DAF Variomatic. De techniek functioneert uitstekend en is nog altijd in goede staat verkerend zoals u dat mag verwachten van een auto met deze lage kilometerstand.

De auto wordt geleverd inclusief de eerder genoemde documentatie en de originele boordmap. Kortom een prachtige Volvo 66 uit 1978 in uitstekende conditie verkerend met een uniek verhaal.

Meer informatie

Transmissie: 1 versnellingen, Continu variabele transmissie
Modeljaar: 2023
Bekleding: Skai
Emissieklasse: Euro 0
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Arnhemsestraat 476971 AP BRUMMEN

+31 (0)575 - 564767
Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op