Volvo Amazon 121 Amazon P120

Gewijzigd sinds 4 dagen

Volvo Amazon 121 Amazon P120

(Financieren?)
€ 12.950,-
  • BouwjaarFeb 1965
  • Kilometerstand130.289 km
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenBlauwSedan4 deuren5 zitplaatsen
  • KentekenAL-45-49

Opties

Informatie van de verkoper

Op onze website www.hoogselections.nl vindt u een uitgebreide fotoreportage van al onze auto's / Go to www.hoogselections.nl to find all available photos of our current stock

De nieuwste toevoeging aan onze collectie is een auto die bij velen bekend is, de Volvo Amazon! Een toegankelijke en betaalbare klassieker die klaar is voor een mooie zomer…

De Volvo Amazon, in eerste instantie P1200 en P120A geheten werd in september 1956 voorgesteld aan het grote publiek en was ontworpen door Jan Wilsgaard, hoofdontwerper van Volvo tussen 1950 en 1990. Ofschoon zijn naam dit wel doet vermoeden niet van Nederlandse maar van Amerikaanse komaf.
De Amazon was bedoeld als opvolger van de zo populair geworden PV444, maar was daarvoor te duur. Hierdoor verscheen de PV544 op de markt om het gat te dichten tussen de vroegere PV444 en de nieuwe Amazon.
Ook in de jaren vijftig stond passieve veiligheid al hoog in het vaandel bij Volvo en samen met de PV544 was de Amazon een van de eerste auto's die werden geleverd met 3-puntsveiligheidsgordels en een bekleed dashboard.
Interessant om te weten is dat de naam Amazon, zoals deze door Volvo bedacht was voor de exportmodellen eigenlijk niet gevoerd mocht worden. De Duitse bromfietsenfabrikant Kreidler had deze naam reeds eerder geregistreerd, waardoor Volvo buiten Scandinavië de naam Amazon niet mocht gebruiken. De hiertoe bestemde auto's werden door de fabriek aangeduid met drie verschillende modelnummers, de P120, P130 en P220. Deze waren als zodanig weer leverbaar in vier verschillende uitvoeringen in de vorm van de 121, 122S, 123 GT en Favorit.
Deze toch wat ingewikkelde typeaanduidingen werden door het wereldwijde publiek al snel voor lief genomen, het model werd gewoonweg 'Amazon' of 'Amazon Kombi' genoemd.
Los van de hoge mate van veiligheid verwierf de Amazon vooral bekendheid door zijn grote betrouwbaarheid en uitstekende bouwkwaliteit. Met ruim 667.000 geproduceerde exemplaren is het met recht een van de succesnummers van Volvo!

De hier door ons aangeboden Amazon is een 121 'P120' afkomstig uit voorjaar 1965. Uitgevoerd in zeer kenmerkend lichtblauw heeft dit exemplaar nog altijd een enorme uitstraling, hierbij geholpen door het fraaie en aanwezige chroomwerk.
Nieuw geleverd in thuisland Zweden vond deze Amazon in 2003 zijn weg naar Nederland, waar de auto getuige de huidige staat en de aanwezige onderhoudshistorie met zorg en toewijding verzorgd is.
Een leuk detail is ook weer bij dit exemplaar dat er veel historie aanwezig is uit Zweden.
Wij zijn er van overtuigd met deze uitstekend rijdende Amazon een klassieker aan te kunnen bieden die naast betaalbaar en betrouwbaar ook nog geschikt is voor eventueel dagelijks gebruik.

Indien u enthousiast bent geworden na het lezen van bovengenoemde lofzang raden wij u ten zeerste aan contact op te nemen met onze showroom.
Graag tot ziens bij ons in Katwijk aan Zee!

Bedrijfsinformatie

Variërend van zeldzame klassiekers tot Youngtimers voor dagelijks gebruik. De collectie auto’s van HooG Selections is omvangrijk. Alle auto’s hebben één ding gemeen; het zijn zorgvuldig door ons - en op kwaliteit - geselecteerde liefhebbersauto’s met een heldere en inzichtelijke historie.


Vanwege onze unieke locatie en zeer ruime showroom van 6.000m2 hebben vele liefhebbers ons inmiddels al gevonden.
Wanneer mogen wij u verwelkomen in Katwijk?


Hartelijke groet,
TEAM HooG SelectionsVarying from rare classics to Youngtimers for daily use. The collection of HooG Selections is extensive. All cars have one thing in common; they are carefully selected - and on quality - enthusiast cars with a clear and insightful history.


Because of our unique location and very spacious showroom of 6,000 m2, many enthusiasts have already found us.
When can we welcome you in Katwijk?


Sincerely,
TEAM HooG SelectionsHooG Selections B.V. l www.hoogselections.nl l info@hoogselections.nl
Ambachtsweg 13
2222 AH Katwijk
Tel: (+31) 085 043 05 86

Meer informatie

Wielbasis: 260 cm
Bekleding: Skai
Emissieklasse: Euro 0
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Schade: schadevrij
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op