Volvo Amazon 122S with sunroof and overdrive!

Gewijzigd sinds 1 week

Volvo Amazon 122S with sunroof and overdrive!

(Financieren?)
€ 26.950,-
  • BouwjaarJan 1962
  • Kilometerstand32.293 km
  • BrandstofSuper 95
  • SchakelingHandgeschakeld
  • KenmerkenGroenSedan4 deuren
  • KentekenVO-42-97

Informatie van de verkoper

Het betreft hier een origineel Nederlands geleverde Volvo Amazon. De auto is in 2012 verkocht aan een liefhebber in Duitsland die de afgelopen 10 jaar, we kunnen het niet anders stellen, uitmuntend voor de auto heeft gezorgd. Dit olijfgroene exemplaar heeft van 1962 tot en met 2012 in Nederland rondgereden en is daarna slechts 4.000 kilometer gebruikt in de afgelopen 10 jaar. De auto heeft in totaal nog maar 32.293 kilometer op de teller staan! In die tijd is er echter wel een klein kapitaal in de auto geïnvesteerd om de fraaie originele Amazon naar een nog hoger plan te tillen.

De carrosserie ziet er prachtig uit. De plaatwerkdelen sluiten overal keurig aan en de lak is prachtig verzorgd. Verder valt op dat de auto is voorzien van het originele Volvo schuifdak en ook de chromen sierlijsten overal prachtig aansluiten. De auto staat op de originele wielen die zijn voorzien van goede banden in de correcte maten. De wielen zijn al eens opnieuw gespoten en zien er nog altijd prachtig uit. De auto is verder voorzien van fraaie chromen accenten en ook de uitlaat ziet er goed uit.

Het interieur is al eens opnieuw bekleed met veel gevoel voor originaliteit. De stoelen zijn niet alleen voorzien van nieuwe hoezen maar ook opnieuw gevuld en zitten dan ook als nieuw. Het dashboard verkeert in topstaat. Alle instrumenten en bedieningselementen functioneren zoals het hoort en zien er keurig verzorgd uit. De hemelbekleding en tapijten verkeren eveneens in zeer goede conditie.

De techniek is door een specialist al eens volledig gereviseerd. De motor loopt dan ook perfect en kan nog vele jaren mee. De auto heeft daarbij een fraaie lage kilometerstand die aan alles te zien en te voelen is. De motor loopt dan ook perfect en loopt heerlijk soepel door de toeren. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vier versnellingen en overdrive. De bak schakelt precies en is dankzij de aanwezige overdrive perfect geschikt voor het afleggen van grotere afstanden. De remmen en het onderstel zijn eveneens zeer goed verzorgd en dragen bij aan het fijne rijgedrag van deze prachtige Amazon.

De auto wordt geleverd inclusief een grote map met documentatie. Daarin zitten papieren van de auto uit de tijd die ze in Nederland heeft doorgebracht evenals facturen van het onderhoud, algemene informatie én de originele boordmap. Kortom een prachtige Volvo Amazon in een fantastische kleurstelling.

Meer informatie

Bekleding: Skai
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Arnhemsestraat 476971 AP BRUMMEN

+31 (0)575 - 564767
Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op