Mercedes-Benz 600 W100 SWB

Gewijzigd sinds 2 weken
Blokweg logoBereken je autolening

Mercedes-Benz 600 W100 SWB

(Financieren?)
€ 119.950,-
  • BouwjaarFeb 1969
  • Kilometerstand104.136 km
  • Vermogen250 PK
  • BrandstofBenzine
  • SchakelingAutomatisch
  • KenmerkenZwartCoupé4 deuren5 zitplaatsen
  • KentekenME-RC-12

Opties

Informatie van de verkoper

Ontdek de iconische Mercedes-Benz 600

Stap in de wereld van ongeëvenaarde luxe en pure kracht met de Mercedes 600 W100. Deze uitzonderlijke wagen, afkomstig uit België, vertegenwoordigt het toppunt van automotive uitmuntendheid en biedt een rijervaring die u nergens anders zult vinden. Ontdek het fascinerende verhaal en de rijke geschiedenis van deze auto, nu te bewonderen in onze showroom in Katwijk.

Een tijdloze klassieker: de Mercedes 600 W100

De Mercedes-Benz 600, ook bekend als de W100, werd geïntroduceerd als de ultieme luxeauto. Mercedes-Benz besteedde zeven jaar aan de ontwikkeling van deze auto, vastbesloten om iets ongeëvenaards te creëren. Het resultaat was een voertuig dat enkel kon wedijveren met de luxe van Rolls-Royce en de Amerikaanse Cadillac Series 70.
Op 28 februari 1969 had de eerste eigenaar het voorrecht om deze schitterende wagen op te halen bij de Mercedes-dealer, in de elegante kleur Schwarz Unilack. Het interieur is een prachtig samenspel van zwart leer met houtaccenten, wat de verzorgde uitstraling van de auto compleet maakt.

Ongekende kracht en prestaties

Onder de motorkap van de Mercedes 600 W100 ligt een speciaal ontwikkelde 6,3 liter V8-motor. Met deze krachtige motor accelereert de wagen van 0 naar 100 km/u in slechts negen seconden. Deze indrukwekkende prestaties maken de 600 niet alleen een symbool van luxe, maar ook van kracht en snelheid.
De auto is uitgerust met verstelbare luchtvering, wat zorgt voor een ongeëvenaard rijcomfort, ongeacht het type wegdek. Het hydraulische systeem bedient de ramen, het dakraam, de achterklep, de stoelen (en zelfs het cabriodak bij de Landaulet-uitvoering) waardoor de auto zich aanpast aan de wensen van de bestuurder en passagiers.

Diverse uitvoeringen en koninklijke eigenaren

De Mercedes 600 was verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de versie met korte wielbasis (SWB) en de lange wielbasis (Pullman). De Pullman-variant was vaak de keuze van staatshoofden en beroemdheden. De Duitse regering en het Belgische koningshuis zijn slechts enkele van de prestigieuze eigenaren van deze iconische auto reeks.
Bekende muzikale iconen zoals John Lennon van the Beatles en Elvis Presley kozen ook voor de Mercedes 600, waarbij Lennon een witte 4-deurs Pullman had (in het wit!). De 600 heeft ook vaak zijn opwachting gemaakt in films, meestal als het voertuig van een megalomane schurk, zoals te zien in "The Witches of Eastwick" en verschillende James Bond-films.

Uw kans om de Mercedes 600 W100 te bezitten

De Mercedes 600 W100 die wij u aanbieden, is een uitstekend rijdend exemplaar, afkomstig uit 1969. Dit model, ook wel bekend als de Saloon of SWB, wordt aangedreven door dezelfde krachtige 6,3 liter V8-motor, wat zorgt voor een snelle acceleratie en een adembenemende rijervaring. Deze Mercedes-benz 600 is afkomstig uit een Belgische collectie. Wij zijn dan ook verheugd dit zeer zeldzame exemplaar aan onze collectie toe te kunnen voegen. Slechts 2677 exemplaren werden van deze W100 gemaakt.
Deze 600 heeft geen verleden als staatswagen, maar is in bezit geweest van echte liefhebbers. In 2021 is er nog veel onderhoud aan de auto verricht, met rekeningen die oplopen tot meer dan 12.000 euro. Dit toont de zorg en aandacht die deze Mercedes in de afgelopen jaren heeft ontvangen.

Bezoek onze showroom in Katwijk

Kom naar onze showroom in Katwijk om de Mercedes 600 W100 van dichtbij te bewonderen. Hier kunt u het volledige verhaal en de rijke historie van deze iconische auto ontdekken. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het vinden van uw droomauto en om al uw vragen te beantwoorden.

Rijd in pure luxe en kracht

Het rijden in de Mercedes 600 W100 is een ervaring als geen ander. Wanneer u plaatsneemt in het luxueuze zwarte lederen interieur, omringd door elegante houtaccenten, voelt u direct de luxe en verfijning die deze auto uitstraalt. De kracht van de V8-motor onder de motorkap zorgt voor een ongekende rijervaring, waarbij elke rit een genot is.
Het hydraulische systeem en de verstelbare luchtvering bieden een soepel rijgedrag, of u nu over hobbelige wegen of gladde snelwegen rijdt. Deze auto is niet alleen een vervoermiddel, maar een statement van stijl, macht en exclusiviteit.

Uw droomauto wacht op u

Bent u klaar om een stukje autogeschiedenis te bezitten en te rijden in pure luxe? Bezoek ons in Katwijk en ontdek de Mercedes 600 W100. Wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droom. Ervaar zelf de ongeëvenaarde combinatie van kracht, comfort en prestige die deze iconische wagen te bieden heeft.

Meer informatie

Tankinhoud: 111 liter
Interieurkleur: Zwart
Emissieklasse: Euro 0
Schade: schadevrij
BTW/marge: BTW niet verrekenbaar voor ondernemers (margeregeling)
Motorrijtuigenbelasting: geen

Ambachtsweg 132222 AH KATWIJK ZH

Afdeling Verkoop

Aanbod van deze aanbieder

Neem contact op