Alfa Romeo
Alles wissen

Tweedehands Alfa Romeo Giulia kopen?

Alfa Romeo Giulia, generaties Italiaanse klasse

Als we praten over de Alfa Romeo Giulia, dan hebben we het over een van de meest succesvolle wagens die Alfa Romeo in de jaren zestig en zeventig op de markt bracht. Bedoeld als opvolger van de Giulietta uit 1954 bleek het een van de best verkopende wagens voor Alfa Romeo te worden, met meer dan een miljoen verkochte exemplaren. Recent is een nieuwe Gulia op de markt verschenen. De oudere generatie bestond uit sportieve sedans in verschillende uitvoeringen, de nieuwste generatie die vanaf 2016 geleverd zal worden, is gepositioneerd als compacte executive wagen in het D-segment. Daar zal het de concurrentiestrijd aan moeten gaan met populaire modellen als de Audi A4, Opel Insignia, Nissan Altima, de Mercedes C-klasse en de 3-serie van BMW. Of de nieuwste generatie net zo'n succes zal zijn als de oudere, valt nog te bezien, maar de voortekenen zijn veelbelovend.

Klassieke Giulia's

In 1962 kwam de Giulia TI op de markt als opvolger van de verouderde Giulietta. Een gouden greep van Alfa Romeo was het plaatsen van een krachtige motor in een lichtgewicht frame, waardoor de Giulia meteen in staat was tot sportieve prestaties. De vormen leken wat hoekig, maar de stroomlijning bleek desondanks uitstekend. De verschillende uitvoeringen van de Alfa Romeo Giulia beschikten vrijwel allemaal over een versnellingsbak met vijf versnellingen en ofwel een 1,3-litermotor, ofwel een motor met een cilinderinhoud van 1,6 liter. Wat vermogen betreft leverden ze tussen de 85 en 110 pk en bereikten ze een topsnelheden van 158 tot 185 km per uur. De acceleratie van 0 tot 100 km per uur in 12 seconden was voor die tijd buitengewoon, zeker vergeleken met echte sportwagens. Wie een klassieke Alfa Romeo Giulia als tweedehands auto aan wil schaffen, zal merken dat het aanbod er wel is, maar dat hij zeker niet de enige geïnteresseerde zal zijn.

De moderne Giulia

De nieuwe versie van de Alfa Romeo Giulia staat ook bekend als Type 952 en is bedoeld als opvolger van de 159 te fungeren, die vanaf 2011 niet meer in productie was. Deze compacte en sportieve sedan zal worden geleverd met vierwielaandrijving of achterwielaandrijving. Alfa Romeo heeft grote plannen voor zijn nieuwe lijn auto's waar deze moderne Giulia deel van uitmaakt. Deze wagen is voor mensen die graag gezien willen worden! Maar liefst 5 miljard euro wordt uitgetrokken voor ontwikkeling en marketing van acht nieuwe autotypes. De aandrijfas wordt gemaakt van koolstofvezels en ook zullen er veel lichte aluminium onderdelen in deze Alfa Romeo terug te vinden zijn. Twee varianten zullen in de loop van 2016 op de markt verschijnen. De een beschikt over een 2,2-liter Multi-jet II turbodieselmotor, de ander, die de naam Giulia Quadrifoglia zal dragen, over een twin-turbo 90° V6-benzinemotor. Deze motor is ontwikkeld door Ferrari en komt overeen met hun F154 V8-motor. Volgens beweringen van Alfa Romeo moet de Quadrifoglio een acceleratie laten zien van 3,9 seconden over de eerste 100 meter en van daaruit in 32 meter tot volledige stilstand komen door zijn koolstof-keramische remmen. Ook zal hij worden uitgerust met state-of-the-art veiligheidssystemen, zoals automatische voetgangersdetectie.