BMW
Alles wissen

Tweedehands BMW 4-serie (alle) kopen?

BMW 4 serie: sportief autorijden

De 4 serie van BWM verscheen in 2013 voor het eerst op de markt. Het wordt ook wel de sportieve lijn van de BMW 3 serie genoemd. Belangrijke concurrenten zijn onder andere de Mercedes CLA, de VW CC en de Audi A5 Sportsback. De BMW 4 serie zorgt voor een aangename rijbeleving dankzij het dynamische design, de goede gewichtsverdeling en de krachtige motoren. Wat direct opvalt aan de auto zijn de grote luchtinlaten. Deze serie is verkrijgbaar als coupé, cabriolet en grand coupé. Het interieur van dit type BMW ziet er prachtig uitgewerkt uit. Dit komt mede dankzij de ergonomische stoelen en de afwerking met leer en aluminium. Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands BMW en wiens voorkeur uitgaat naar een sportieve rijervaring, zullen zich zeker op hun gemak voelen in een model uit deze serie.

Technische gegevens van de BMW 4 serie

Bij de BMW 4 serie uit 2013 is er alles aan gedaan om het brandstofgebruik zo laag mogelijk te houden. De voorschermen zorgen onder andere voor minder luchtweerstand. Daarmee wordt ook het brandstofgebruik vermindert, evenals de CO2-emissie. De auto is verkrijgbaar met handgeschakelde zesbak, maar optioneel is ook een achttraps automatische transmissie. De ultieme rijbeleving ervaart men door te kiezen voor een cabriolet. De coupé doet zeker niet onder voor een bijzondere rijervaring. De BMW is en blijft een merk dat niet teleurstelt.

De motoren van dit type BMW

De BMW 4 serie is voorzien van een TwinPower Turbo motor. Daardoor kan er niet alleen krachtig, maar ook zuinig worden gereden. Een koper van een tweedehands auto uit deze serie, heeft de keuze uit totaal vier verschillende type motoren: de TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor, de TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotor en de TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor. Het aantal pk van de auto is afhankelijk van het type motor dat men kiest. De M4 bijvoorbeeld heeft een vermogen van maar liefst 431 pk. Het is dan ook wellicht het populairste type BMW uit deze 4 serie.

Tweedehands auto aanschaffen van de BMW 4 serie

Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands exemplaar van de BMW 4 serie, kiezen voor een echte rijdersauto. Dit heeft alles te maken met het sportieve onderstel, het comfortabele interieur en de krachtige motoren. Bij de aankoop let men op het testverslag, het apk-rapport en de onderhoudstoestand van de auto. De 4 serie is zeker niet goedkoop, maar men krijgt er zeker iets voor terug. Hoewel het aanbod BMW's uit deze 4 serie misschien niet groot is, vanwege de recente levering op de Nederlandse markt, zijn er zeker tweedehands exemplaren te koop voor een aantrekkelijke prijs. Als men de BMW goed onderhoudt, dan kan men ervan uitgaan dat de BMW geruime tijd mee gaat.

Meer BMW