Chevrolet
Alles wissen

Tweedehands Chevrolet Camaro kopen?

Chevrolet Camaro: krachtig en tijdloos

De Chevrolet Camaro is een model van het automerk Chevrolet, dat valt onder het autobedrijf General Motors. De sportwagen werd al in 1966 geïntroduceerd als antwoord op de toen net uitgebrachte Ford Mustang en was geïnspireerd op een ander model van Chevrolet, de compacte Chevrolet Nova. Ook vandaag de dag is de Camaro een relevant model, aangezien in 2016 de zesde generatie Camaro's is geïntroduceerd. Liefhebbers van snelheid en auto's met groot vermogen kunnen genoegen scheppen in een tweedehands Chevrolet Camaro. Het model is door zijn relatief lage prijs ook zeer geschikt voor de doorsnee chauffeur.

Verscheidenheid aan trimniveaus

Met zijn zes generaties kent de Camaro verschillende uitvoeringen. Zo werd de auto dikwijls in zowel cabrio-uitvoering als tweedeurs coupé uitgebracht. Daarbij werden verschillende trimniveaus gebruikt, waaronder de vijf bekendste: LS, middenklasse LT, high-performance SS en hyper-performance ZL1 en Z/28. Door de verschillende trimniveaus is de Camaro geschikt voor op de weg en voor op het circuit. De hyper-performance ZL1 werd al in de eerste generatie gebruikt bij een van de meest legendarische en snelste Camaro's ooit, de COPO 9560. Hier zijn maar 69 auto's van gebouwd. Andere bekende trimniveaus van de Camaro zijn de RS en de Berlinetta, afkomstig uit respectievelijk de eerste en tweede generatie.

Krachtige uitstraling en performance

Doordat Chevrolet waarde hecht aan uitstraling en performance, kan de autoliefhebber van de Chevrolet Camaro beide verwachten, vooral in de wat latere generaties. De auto's van Chevrolet zijn in elke generatie motorisch voorzien van ofwel een V6 of een V8-motor, en in latere generaties ook van een 4-cilinder turbomotor. Het gebruik van de V6 en V8 zorgt voor een diep, ronkend geluid, dat past bij de vaak wat agressieve uitstraling van de (circuit) Camaro-modellen. Hoewel vooral de laatste generaties Camaro erg strak en modern ogen, zijn vrijwel alle Camaro's voorzien van een brede, oplopende heuplijn en een stoere neus. Dit was al kenmerkend voor de allereerste Camaro in 1966.

Het design van het interieur lijkt ook in de latere modellen nog veel op dat van de eerste generatie. Het interieur van de auto's is eenvoudig, maar doelgericht. Elk trimniveau heeft zijn eigen exterieur en interieur, voorzien van handige snufjes. Waar de moderne varianten van de LS en LT voorzien zijn van de meest praktische dingen, zoals airco en een touchscreen, zijn de hyper-performance trimniveaus juist voorzien van onderdelen die de auto geschikter maken voor het circuit. Dit omvat onder andere betere remmen, betere schokdempers en een verminderd gewicht.

Camaro als tweedehands auto

De Chevrolet Camaro is een model dat, dankzij zijn lange geschiedenis, in vele verschillende soorten en maten beschikbaar is als tweedehands auto. Door de variatie in interieur en exterieur is er voor ieder wat wils. De Camaro is geschikt voor liefhebbers van het circuit, maar ook voor de doorsnee chauffeur die houdt van een krachtige auto met een strakke, agressieve uitstraling. De tijdloze Camaro is daarom met zijn uitgebreide collectie van alle markten thuis.

Meer Chevrolet