Citroen
Alles wissen

Tweedehands Citroen C1 kopen?

De Citroën C1, stadswagen met groot bereik

De Citroën C1 is ondanks zijn compacte formaat een auto die niet mag worden onderschat. De wagen van de Franse fabrikant is in eerste instantie ontworpen als stadsauto waarmee het zeer comfortabel rijden is in het drukke stadsverkeer. Ook wanneer de wegen breder en de snelheden hoger worden staat de C1 absoluut zijn mannetje. Weliswaar is het niet de auto die de hoogste topsnelheid zal behalen, maar het grote voordeel van de C1 is dat de benzinemotor erg zuinig is. Volgens Citroën zelf ligt het verbruik van de C1 op slechts 4,3 liter per 100 kilometer. Dankzij het sportieve design van de Citroën C1 mag de auto dan ook absoluut buiten de stadsgrenzen worden gezien!

De geschiedenis van de Citroën C1

De de eerste modellen van de C1 zagen het levenslicht in 2005 en zijn door Citroën speciaal ontwikkeld om als wendbare stadsauto door het leven te gaan. De auto is daarom ook voor het jongere publiek uitermate geschikt. Dankzij het duurzame en zuinige karakter van de auto is deze echter ook prima op langere afstanden te gebruiken, bijvoorbeeld voor het woon-werkverkeer. Sinds de lancering van de C1 is de ontwikkeling niet stil blijven staan. In 2008, 2012 en onlangs in 2014 zijn er enkele kleine upgrades aangebracht aan het uiterlijk van de C1. Wat betreft de specificaties onder de motorkap zijn ook de oudere modellen uit 2005 dan ook nog lang niet afgeschreven.

Specificaties van de Citroën C1

De modellen zijn allemaal uitgerust met een zuinige driecilinder 1-liter benzinemotor en een benzinetank met een maximale inhoud van 35 liter. De handgeschakelde varianten zijn uitgerust met vijf versnellingen. Een opvallend detail in het interieur is de bijzonder ontworpen snelheidsmeter die uitsteekt aan de linkerkant van het dashboard. De C1 is verkrijgbaar als driedeurs of vijfdeurs wagen. De veiligheid staat uiteraard voorop bij de modellen: ABS is standaard geleverd in de C1 en de auto is aan zowel de passagiers- als de bestuurderszijde uitgerust met airbag. Hoewel de C1, om een understatement te gebruiken, niet de allergrootste auto is, is deze echter prima geschikt voor een autovakantie. Ondanks het compacte formaat kent de kofferbak een inhoud van zo'n 196 liter. De totale inhoud van de C1 is 780 liter, wanneer de stoelen op de achterbank naar beneden zijn geklapt.

De C1 is een voordelige auto

Een voordeel van het compacte design van de C1 is dat de auto een gewicht kent van slechts een ruime 800 kilogram. Dit heeft tot gevolg dat ook de wegenbelasting relatief laag is. In combinatie met de zuinige motor zorgt dit voor een wagen die niet al te duur is om in te rijden. Door te kiezen voor een tweedehands auto kan op de aanschafprijs ook nog fors worden bespaard. De Citroën C1 kan, met goed onderhoud, nog jaren trouwe dienst bieden!